Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul #6

Szabó Barbara

2021. máj. 09.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul #6 - 0 
A fotót készítette: Art&Lens Photography

Széphalmi Pál előző részben továbbadott kérdése: - Van-e olyan szokásod ami megnyugtat, bátorít színpadra lépés előtt?
Nem tartom magam babonás embernek, de talán ami minden egyes előadás előtt megtörténik, hogy magamban még egyszer tisztázom; igenis meg tudom csinálni, jól fog menni, ne felejtsem el élvezni is és ne csak a korábban kapott instrukciókra gondoljak közben. 

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed?Nagyon korán kezdtem a táncot, hiszen egy úgynevezett balettóvodába jártam kiskoromban, onnan pedig egyenes út vezetett a győri balettiskolába, majd Budapestre a Magyar Táncművészeti Főiskolára (ma már Egyetem). Egyszerűen nem is merült fel bennem más lehetőség, hogy mást csináljak. Imádtam táncolni az első perctől fogva, nem volt kérdés, hogy ennek szenteljem-e az életem, ez magától értetődő volt számomra.

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
Könnyebben és egyben nehezebben is. Számtalan mozdulattal lehet könnyebben kifejezni egy-egy érzelmet, hangulatot, lelki világot megeleveníteni, mint szavakkal. A történetmesélés szempontjából kicsit nehezebb, de a tánc nyelve nagyon sokszínű, rengeteg gesztus és pantomim-elem, emelett díszlet, jelmez, kellék segíti és viszi előre a cselekményt.

- Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Mert egy olyan színes és magas szintű előadás, amely amellett, hogy rendkívül izgalmas műsorprogramból áll, igazán Rólunk, a balettkarról szól. Klasszikus és neo-klaszikus balettrészletek, karaktertáncok, Seregi László koreográfus művei, illetve Zachár Lóránd kifejezetten az Operettszínház balettkarának készített koreográfiája is feltűnnek a Korhatár nélkül című táncesten.

- Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
A pörgős hétköznapok után felüdülés, ha kicsit hazamehetek vidékre. Ilyenkor tényleg a feltöltődés, a pihenés a cél. Telefon kikapcsolva és irány a természet. Emellett még nagyon szeretek olvasni. Az e-book olvasóm mindig nálam van, így azzal akár a villamoson hazafelé is ki tudok azonnal kapcsolni pár percre. :-) 

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Ha a közeljövőben lehetőséged lenne egy koreográfiát megalkotni, mi lenne a címe és miről szólna?

A kérdésre Ottlik M. Laura ad választ következő részünkben!
Korhatár nélkül - staféta indul #6 - 1 
A fotót készítette: Juhász Éva


« Vissza ide : Hírek