Hírek

Korhatár nélkül - staféta indul! #7

Ottlik M. Laura

2021. máj. 09.

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon!  A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul.

Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!
Korhatár nélkül - staféta indul! #7 - 0
A fotót készítette: Art&Lens

Szabó Barbara előző részben továbbadott kérdése: Ha a közeljövőben lehetőséged lenne egy koreográfiát megalkotni, mi lenne a címe és miről szólna?
Az emberi kapcsolatokról készítenék koreográfiát. A megbocsátás, elengedés, karmikus adok-kapok témában. Ha adok valami jót valakinek, akkor azt nem tőle kapom vissza és negatív értelemben is ugyan így. Vagy hogy van aki észre sem veszi, hogy megbánt mást, látszólag még sem kapja vissza (bár ezt nem tudhatjuk, mivel nem mindenki életét kísérjük végig). A címe lehetne akár: "A Karma (kapcsolatok körforgása)." 

- Mikor jött el az a pillanat az életedben, amikor elhatároztad, a táncnak szenteled az életed? 
Amióta járni tudtam, mindig táncoltam amikor zenét hallottam. Már nagyon pici koromban eldöntöttem, hogy én ezt szeretném csinálni. Szegeden laktunk és ott bejött a Jugoszláv tévé, ahol sok balettet közvetítettek. Én mindent próbáltam utánozni, amit láttam. Anyukám viszont ezt látva megijedt, nehogy össze törjem magam, mert nem tudtam, hogy kell igazából csinálni, így 5 évesen beíratott néptáncra, mert az volt a közelünkben. Engem viszont mindig a balett vonzott, így amint lehetett, már balett órákra jártam. 

- Az Operettszínház közönsége ugyan gyakran találkozik táncos produkciókkal, az ének és a próza segít megérteni az előadás cselekményét. Hogyan lehet tánccal történetet mesélni?
A tánc, az emberi test nagyon kifejező. Szerintem minden történetet, érzelmet ki lehet vele fejezni. Én mindig a saját, megélt érzelmeimből merítek, a szerepformáláshoz. A lírai pas de deux-ket szeretem a legjobban. 

- Mit gondolsz, miért különleges ez a Táncest?
Szerintem azért is különleges, mert nagyon rég nem volt a színház Balettkarának önálló táncestje. Idősebb kollégák mesélték, hogy talán 30-35 évvel ezelőtt voltak utoljára nálunk táncestek, mesebalettek, így nagyszerű lehetőség, hogy a balett együttes is meg tudja mutatni magát a közönségnek. Örülök, hogy részt vehettem benne. 

- Mivel szoktál/ tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Zenehallgatással, olvasással, természetben való sétálással szoktam kikapcsolódni. 

Most pedig adj tovább egy kérdést!
Mi a szerepálmod, amit szeretnél eltáncolni? 

A kérdésre Sánta Eszter ad választ következő részünkben!
Korhatár nélkül - staféta indul! #7 - 1
A fotót készítette: Juhász Éva

Korhatár nélkül - staféta indul! #7 - 2A fotót készítette: Art&Lens


« Vissza ide : Hírek