Hírek

Mágnás Miska régi nagy kedvencekkel és új beállókkal

2019. dec. 05.

A Mágnás Miska a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, mely újból és újból bemutatásra kerül zenés és prózai színházakban egyaránt. 
Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor pompás, örökzöld számainak. Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk: A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ!
A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródott. Ez alkalommal Peller Anna és Peller Károly neve a garancia a sikerre, mitöbb, a szórakoztató előadásban a régi nagy kedvencek mellett új beállókat is köszönthetünk, a címszerepben Bordás Barbara és Erdős Attila debütál. 

Mágnás Miska régi nagy kedvencekkel és új beállókkal - 0

Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja,melynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a "vazsmegyei gyerek" pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyiruhás "flancos" dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.

Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó, lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.

« Vissza ide : Hírek