Hírek

Március az ünnep jegyében a Budapesti Operettszínházban

2022. márc. 02.

Március az ünnep jegyében a Budapesti Operettszínházban

Korábban az online térben volt látható, az ünnepi hétvégén, március 13-án azonban "élőben" tűzzük műsorra Szilágyi Enikő Trianoni emlékestjét. Az előadás 2020-ban eredetileg a trianoni békediktátum aláírásának centenáriumára készült, Magyarország szétdarabolásának tragikus következményeit dolgozza fel magyar klasszikus és kortárs irodalmi művek alapján. Hosszú évtizedeken keresztül nem esett szó sem az iskolákban, sem az egyetemeken, egyáltalán az oktatás semmilyen területén történelmünk ezen iszonyú évéről, és az elszakított területeken élő magyar kisebbség meghurcoltatásáról, szenvedéséről. Mit jelentett magyarnak megmaradni az idegenek által elfoglalt területeinken, anyanyelvünkért nap mint nap megküzdeni, kultúránkat, tradícióinkat megőrizni? Ezekre a kérdésekre keres választ az előadás, és arra figyelmeztet, hogy a meggondolatlan, felelőtlen és rossz politikai döntéseknek többé már nincs helye. Csak az összefogás, az erős és mély identitástudat, értékteremtő létünk és egymás iránti szeretetünk, tiszteletünk menthet meg bennünket az elkövetkező évszázadokra.  
Március az ünnep jegyében a Budapesti Operettszínházban  - 0

Az előadás műsora:

Ady Endre: István király országa (részlet)
Farkas Árpád: Zsoltár
Kós Károly: Balázsfalvi levél (részlet)
Szentimrei Jenő: Falak
Ady Endre: S ha Erdélyt elveszik (részlet)
Székely János: A vesztesek
Szőcs Géza: Esti ima
Márai Sándor: Patríciusok, Új szellem, A magyar lélek (részletek)
Szőcs Géza: Trianoni levele (részlet)
Farkas Wellmann Éva: Otthon a dadogásban
Farkas Wellmann Éva: Ha volna nincs
Farkas Wellmann Endre: Mögöttes csendek
Szőcs Géza: Ez már a feltámadás
Farkas Árpád: Avaron
Farkas Árpád: Dúdoló
Farkas Árpád: Alagútak a hóban
Karinthy Frigyes: Levél kisfiamnak  

Az Ez már feltámadás! est rendezője Szilágyi Enikő, szerkesztette Szőcs Géza. 

Jegyvásárlás

Nemzeti ünnepünk hétvégéjén egyik leglátványosabb daljátékunkkal, a János vitézzel várjuk Önöket. Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő előadás látványos díszletével és jelmezeivel híven követi az eredeti művet, és több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak. A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született daljáték Bozsik Yvette rendezésében látható a Budapesti Operettszínház színpadán. 
Március az ünnep jegyében a Budapesti Operettszínházban  - 1 Fotó: Gordon Eszter 

Jegyvásárlás

Sokan várták, így egyik legszebb operettünk, a Marica grófnő ugyancsak visszatér márciusban. 2020-ban, az Operett Napjára született csodás előadás hamarosan ismét látható lesz a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán. Ismert dallamok, látványos táncjelenetek, impozáns színpadi látvány, korhű jelmezek. Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettje a művészet minden szintjén garantálja a magas színvonalú szórakozást. A mozgalmas előadás rendezője a Kossuth-díjas koreográfus, Bozsik Yvette.

Március az ünnep jegyében a Budapesti Operettszínházban  - 2 Fotó: Juhász Éva

Jegyvásárlás

Szeretettel várja Önöket tavasszal is a Budapesti Operettszínház!


« Vissza ide : Hírek