Hírek

Megjelent a 'Somossy, a mágus' - c. könyv!

2022. okt. 17.

Megjelent a Somossy, a Mágus c. könyv!

A könyv a Budapesti Operettszínház történetének egyik legizgalmasabb időszakát mutatja be: a Somossy Orfeum megépítését annak előzményeit, valamint máig érezhető színháztörténeti jelentőségét. A Millenium időszakának egyik ikonikus pillanata volt a híres építészpáros, Helmer és Fellner által tervezett épület megnyitása,  Somossy Károly  pedig egy olyan világot teremtett meg amely nagy hatással volt a kortársai  és a kor művészetére.
Ady Endre így írt a Somossy Orfeumról Bölöni Györgynek. "Egyetlen kultúrhely Budapesten, szavamra, egyetlen!" 
Megjelent a 'Somossy, a mágus' - c. könyv! - 0 

Régi, különleges fotók mellett az épület mai varázsa is bemutatásra kerül, olyan kulisszatitkokkal, ami a nézők előtt eddig ismeretlen volt.

A kötetből kiderül, miért volt kérdéses egy évvel az átadás előtt, hogy színház vagy orfeum lesz-e, de megtudhatjuk azt is, mi köze volt Mágnás Elzának, Krúdy Gyulának, Nikola Teslának, Puskás Tivadarnak, vagy VII. Eduárd későbbi angol királynak Somossyhoz.

Vajon hogyan indult innen hódító útjára a magyar operett műfaja  a világhírű magyar operettszerzők  előtti évtizedekben? Mi a titka a mindmáig tökéletes nézői élménynek az Operettszínház patinás falai között?

Az izgalmakkal teli, regénybe illő életút, a korszak, melyben élt és még számos érdekesség kiderül a "Somossy, a Mágus"-ból.

Megvásárolható a Budapesti Operettszínházban, valamint megrendelhető a következő oldalon: www.somossyamagus.hu

Videóajánló: 


« Vissza ide : Hírek