Hírek

Mixitől Miskáig

2020. szept. 29.

A legtöbb Mágnás Miska története minden bizonnyal Peller Károlynak van. Részese volt a bemutató előadásnak, és az azóta eltelt 18 évben 3 szerep is megtalálta őt a népszerű operettben. A legszebb és legmeghatóbb emlékeit osztotta meg velünk.

Mixitől Miskáig  - 0
Károly a bemutató szereposztás Mixije volt, Faragó Andrással ők voltak az első Pixi-Mixi páros. Játékukat imádta a közönség és a szakma is egyaránt, alakításukért mindketten Nivódíjat kaptak a színházban.

Mixitől Miskáig  - 1
Később mivel sok lebetegedés volt, Károly beugróként Pixi szerepében találta magát. "Sok beugrásom volt addig is, de ez egy nagyon speciális helyzet, hiszen tudom a másik szövegét. Hatalmas koncentrációt igényelt, hogy ne Mixi szövegét mondjam."

Harmadszorra Miska alakítására kérték fel. "Hatalmas megtiszteltetés, hatalmas súly és nem kis feladat volt Bajor Imre helyett a színpadra menni Oszvald Marika mellett. A nézők aznap este tudták meg, hogy nem azt fogják a színpadon látni, akire jegyet vettek. Az előadás végén nagyon nagy elismerés volt számomra, hogy a közönségnek tetszett, amit csináltam és tapssal jutalmazták. A beugrásom napján kezdés előtt fél órával felhívott Imi, azt mondta, hogy használjam nyugodtan az ő kalapját és monokliját. Azóta is úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére!"

Mixitől Miskáig  - 2
A 2014-es megújított szereposztásban a két Peller kapta a főszerepet, amelynek mindketten nagyon örültek. Anna és Károly imád együtt játszani, ami a színpadon meg is látszik, hiszen fantasztikus Marcsa-Miska párost alakítanak.

Mixitől Miskáig  - 3
A Mágnás Miska töretlen sikerének köszönhetően tavaly még egy szereposztás létrejöhetett a Budapesti Operettszínházban, amelyben Erdős Attilát és Bordás Barbarát láthatja a közönség Miska és Marcsa szerepében. Peller Károly örömmel fogadta a fiatalabb generációt, hiszen az Operett Akadémián Barbi a tanítványa volt, Attilát pedig nagyon tehetséges művésznek tartja. "Arra gondoltam, hogyha Imi annak idején annyira figyelmes volt velem, akkor kvázi ezt a hagyományt én is továbbviszem, ezért mondtam Attilának, hogy használja nyugodtam a kalapot és a monoklit. Természetesen ott voltam a premierjükön is, és nagyon szurkoltam értük, imádta őket a közönség."

Mixitől Miskáig  - 4
Peller Károlyt az a megtiszteltetés érte, hogy a tavalyi évadban decemberben megrendezhette a Szegedi Nemzeti Színházban a Mágnás Miskát. "Először nagyon megijedtem, mert 18 éve játszom a Verebes István féle rendezésben. Féltem, hogy minden mondata, minden mozdulata annyira a fejemben van, hogy nem tudok újat kitalálni." A kezdeti aggodalmak ellenére az előadásnak végül óriási sikere lett, és azóta is töretlenül játsszák. Az szegedi előadás Marcsája, Ágoston Kati, aki szintén Károly tanítványa volt az Operett Akadémián, így elmondható az is, hogy a Marcsákat Károly nevelte ki.

"Aki szereti a színházat, és van kedve hozzá, nézze meg a Mágnás Miskát Pesten, nézze meg mindkét szereposztást, és nézze meg mindkét szereposztással Szegeden is."

Mixitől Miskáig  - 5


« Vissza ide : Hírek