Hírek

Operett Forgatag a Nagymező utcában

2022. szept. 09.

Minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújtó koncertekkel, interaktív játékokkal, jegyvásárlási akciókkal és fergeteges hangulattal várt kicsiket és nagyokat a nézőkkel teli Nagymező utcába a Budapesti Operettszínház társulata szeptember 4-én, vasárnap. Az évadnyitó Operett Forgatag örömtől sugárzó arcú közönsége nemcsak a magával ragadó zene és a vidám játékok által nyújtott élménnyel gazdagodhatott: a szervezési iroda előtt a színház sztárjai autogramkártyákkal és egy közös fénykép elkészítésének lehetőségével is várták a nagyérdeműt.

Operett Forgatag a Nagymező utcában - 0Fotó: Art&Lens Photography

"Kedves Közönségünk! Kedves Barátaink! Szeretettel köszöntöm Önöket ezen az ünnepi forgatagon. Köszönöm, hogy velünk tartanak, velünk ünnepelnek, és - ahogy eddig már oly sokszor, és remélem, hogy ezután is - ma este ismét a minőségi szórakoztatást, a magyar operettet, a zenés színházat választották!" - köszöntötte az Operett Forgatag részvevőit Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója. "Egy nevet szeretném, ha ma este együtt megjegyeznénk. Egy fantasztikus embernek a nevét, aki nélkül nem lenne olyan a magyar operett, amilyen, és aki nélkül nem lenne ennek a műfajnak olyan hajléka, amilyen a Budapesti Operettszínház. Ezt az embert Somossy Károlynak hívták. Egy világutazó volt, aki úgy döntött, hogy biztos, stabil helyet teremt a budapestiek számára a minőségi szórakoztatáshoz. Két nagyszerű, akkor már Európa szerte híres színházépítésszel, Fellnerrel és Helmerrel megterveztette és megépíttette azt, amit megálmodott: ezt az épületet, ami most a Budapesti Operettszínház. Ez volt Budapest első nagy orfeuma" - idézte fel a legendás teátrumnak otthont adó épület létrejöttének történetét a főigazgató, aki arra is felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a színház műszaki igazgatója, Somfai Péter által írt, Somossy, a Mágus - egy színházpalota születése című, hamarosan megjelenő könyvben számos további érdekes történetet olvashatnak Somossy Károlyról és az egykori orfeum történetéről.

Operett Forgatag a Nagymező utcában - 1Kiss-B. Atilla főigazgató

Fotó: Art&Lens Photography

"Történt mindez 1894-ben" - folytatta Kiss-B. Atilla főigazgató a Színház történetének összefoglalóját. "Ugorjunk egyet az időben! 1922. december 23-át írunk, amikoris ebből az orfeumból - úgy, ahogy a két építész remélte és álmodta - Színház lett. 1923 februárjában pedig Operettszínház. Azóta van intézményes otthona a magyar operettnek itt, Budapest szívében! Tehát idén lesz a Budapesti Operettszínház százesztendős. Éppen ezért a 2022/23-as évadot Centenáriumi évadnak minősítettük. Mi ezt az évadot a Társulat körében pénteken ünnepélyesen megnyitottuk, de most arra kérem Önöket, hogy - mivel Önökért vagyunk, az Önök szórakoztatásáért dolgozunk - nyissuk meg együtt is ezt a jubileumi évadot!" - mondta a főigazgató, aki az évad közös megnyitásának ceremóniájaként a Hajmási Péter, Hajmási Pál című operettsláger közös eléneklésére, majd 100 hófehér, a centenáriumot hirdető felirattal díszített luftballon szabadon engedésére invitálta a jelenlévőket.

Operett Forgatag a Nagymező utcában - 2A lufik szabadon engedése előtti pillanat

Fotó: Art&Lens Photography

Az Operett Forgatag kora délutántól késő estig tartó programjainak nyitányaként a színház előtt felállított színpadon az Utazás a mesék világába című koncerten felcsendülő Disney-slágerekkel kicsiket és nagyokat egyaránt egy varázslatos mesevilágba repítettek a színház művészei. Füredi Nikolett, Janza Kata, Kardffy Aisha, Siménfalvy Ágota, Bálint Ádám, Kocsis Dénes és Szentmártoni Norman előadásában egyebek közt az Aladdin, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály és a Szépség és a Szörnyeteg mesemusicalekből hangzottak el népszerű dalok.

Operett Forgatag a Nagymező utcában - 3Bálint Ádám, Szentmártoni Norman, Kardffy Aisha, Siménfalvy Ágota, Füredi Nikolett, Janza Kata

Fotó: Art&Lens Photography

A vállalkozó kedvű operettrajongók ezután Peller Anna és Homonnay Zsolt csapatkapitányok vezetésével egy játékos kvíz versenyzőiként mérhették össze a műfajjal kapcsolatos tudásukat. A Ki tud többet az operettről? elnevezésű játék után a Mulat az Operett című koncerttel folytatódott a programok sora. Frankó Tünde, Kalocsai Zsuzsa, Lévai Enikő, Lukács Anita, Faragó András, Kiss Zoltán, Pete Ádám és Vadász Zsolt egy gondosan válogatott magyar nótacsokorral, benne egyebek mellett a Most kezdődik a tánc, az Vörösbort ittam az este és a Nád a házam teteje című, Nagy Attila zongorajátékával teljessé váló dalokkal csábították közös nótázásra a közönséget.

Operett Forgatag a Nagymező utcában - 4Faragó András, Lévai Enikő, Frankó Tünde, Pete Ádám, Lukács Anita, Vadász Zsolt, Kalocsai Zsuzsa, Kiss Zoltán

Fotó: Art&Lens Photography

A tavasszal bemutatott Jekyll és Hyde musicalhez kapcsolódó, Tárd fel a Titkot! elnevezésű társasjáték versenyzői nemcsak magával a címszerepet alakító, ezúttal játékvezetőként is brillírozó Dolhai Attilával találkozhattak, de az előadással kapcsolatos kérdéseket helyesen megválaszolva értékes jegyekkel gazdagodtak.

Operett Forgatag a Nagymező utcában - 5Dolhai Attila és a versenyzők

Fotó: Art&Lens Photography

A változatos és minőségi szórakozást kínáló programok sora ezután a Cintányéros cudar világ operett gálával folytatódott. Az Operettszínház művészei - Bojtos Luca, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kardffy Aisha, Kis Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Oszvald Marika, Peller Anna, Széles Flóra, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long, Peller Károly és Vadász Zsolt - a Sturcz Szmollbend közreműködésével népszerű operettslágerekkel örvendeztették meg a nagyérdeműt. A gála részeként egyebek mellett a Cintányéros cudar világ, a Te rongyos élet, a Messze a nagy erdő és a Hej cigány című örökzöldek is felcsendültek. A koncert végén a szubrettek és a táncoskomikusok nemcsak megénekeltették, de a Délibábos Hortobágyon című dal refrénjének ütemeire meg is táncoltatták a közönséget.

Operett Forgatag a Nagymező utcában - 6A Cintányéros cudar világ gála szereplői

Fotó: Art&Lens Photography

A programsorozat egyik fénypontjaként a Musical gyöngyszemek című koncerttel kápráztatták el a közönséget a teátrum sztárjai, akikhez az est záróakkordjaként felcsendülő, az István, a király című rockoperából ismert Szállj fel, szabad madár című dalban Kiss-B. Atilla főigazgató is csatlakozott. Legendás musicalek - köztük a Jekyll és Hyde, a La Mancha lovagja, a Nine, a Mozart, a Rudolf, a Rebecca és a Hegedűs a háztetőn - népszerű dallamai hangzottak el Dancs Annamari, Füredi Niki, Gubik Petra, Janza Kata, Lévai Enikő, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Siménfalvy Ágota, Vágó Bernadett, Bálint Ádám, Dolhai Attila, Földes Tamás, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Szentmártoni Norman és a Sturcz Szmollbend világszínvonalú tolmácsolásában.

Operett Forgatag a Nagymező utcában - 7A Musical gyöngyszemek gála fellépői

Fotó: Art&Lens Photography

További képek a rendezvényről és a dedikálásról:

http://www.operett.hu/index.php?inc=kepgaleria&kId=558

http://www.operett.hu/index.php?inc=kepgaleria&kId=559


« Vissza ide : Hírek