Hírek

Operett Korzóvá alakult a Vigadó tér

2022. aug. 22.

Az államalapítás évfordulója alkalmából rendezett Szent István Napok keretében az augusztus 20-i hétvégén idén is benépesítették a Vigadó teret a műfaj rajongói, akik három napon át találkozhattak a Budapesti Operettszínház sztárjaival. Az Operett Korzón ezúttal is operett és musical gálával, könnyűzenei és népzenei koncertekkel, valamint interaktív műsorokkal és vetélkedőkkel várt kicsiket és nagyokat a zenés teátrum társulata. A kezdeti hőség, majd az esős idő ellenére a rendezvény alatt nemcsak a színpad előtti tér telt meg nézőkkel, de a kivetítők előtt is sokan gyűltek össze. A háromnapos program során Bálint Ádám, Nádasi Veronika és Polyák Lilla kalauzolták műsorvezetőként a nagyérdeműt.  

Operett Korzóvá alakult a Vigadó tér - 0Fotó: Art&Lens Photography

Az ezúttal is nagysikerű rendezvény nyitányaként a kicsik és nagyok körében egyaránt kedvelt Rozsda Lovag és Fránya Frida című előadásból adott elő részleteket Dénes Viktor, Kator Bálint, Kelemen Fanni, Langer Soma, Miklós Attila és Nádasi Veronika. Az előadás karmestere, Tassonyi Zsolt zongorajátékával biztosította a zenei hátteret. Ezt követően a Szegény Dzsoni és Árnika gyermek-előadás szabadtéren is előadható részleteivel adtak a Budapesti Operettszínház művészei jelentős ízelítőt a produkcióból. Angler Balázs, Kocsis Dénes, Papadimitriu Athina, Széles Flóra és a Budapesti Operettszínház Musical Együttesének előadását csodálatosan egészítették ki a Kovács Adrián által zongorán játszott dallamok.

A Promenád együttes koncertje - Kocsis Dénes közreműködésével - a popzene világába repítette a közönséget. A Budapesti Operettszínház zenekari művészeiből alakult, négy hegedűsből, két brácsásból, két csellistából és egy cahon dobosból álló együttes ismert előadók slágereit dolgozta fel. Repertoárjukon Ed Shereen dalai mellett Abba örökzöldek, valamint Billie Eilish és Shawn Mendes számai is elhangzottak. A budapesti délutánba a Tajtékos dalok - Boris Vian revü Földes Tamás, Kékkovács Mara, Kocsis Dénes és Széles Flóra által előadott sanzonjai és Kovács Adrián varázslatos zongorajátéka "csempészte bele" az 1950-es évek Párizsának hangulatát.

Operett Korzóvá alakult a Vigadó tér - 1Földes Tamás, Kocsis Dénes, Széles Flóra és Kékkovács Mara

Fotó: Mahunka Balázs

A francia életérzés után a mesék világa elevenedett meg a Vigadó téren, ahol a sokak szívéhez közel álló Disney-mesék, köztük az Aladdin, A Szépség és a Szörnyeteg, illetve a Herkules jól ismert slágerei keltek életre Bálint Ádám, Fekete-Kovács Veronika, Jenes Kitti, Kocsis Dénes, Nádasi Veronika és Szentmártoni Norman előadásában. A zenei sokszínűség jegyében a Kárpát-medence népzenei hagyományainak ápolása iránt elkötelezett Erdőfű zenekar és a Budapesti Operettszínház táncművészei, Aczél Gergő, Kapitány Dorottya és Kárpát Attila invitálták táncba a közönséget, majd a hangulatot fokozva a Mulat az Operett című koncerten közismert magyar nóták dallamai csendültek fel Kalocsai Zsuzsa, Lévai Enikő, Lukács Anita, Pete Ádám, Vadász Zsolt és Virágh József előadásában, akiknek produkciója Nagy Attila zongorajátéka által vált teljessé.

Az első nap műsorát a közelgő vihar miatt sajnos a tervezettnél hamarabb kellett befejezni. Záróakkordként Musical gyöngyszemek címmel a műfaj közkedvelt dalai hangzottak el a Budapesti Operettszínház sztárjainak előadásában. Bálint Ádám, Dancs Annamari, Földes Tamás, Füredi Nikolett, Kocsis Dénes, Lévai Enikő, Nádasi Veronika, Serbán Attila, Siménfalvy Ágota és Szentmártoni Norman a Fame-ből, a Jekyll és Hyde-ból, az István, a királyból és a Szent Iván éji álom worldmusicalből adtak elő részleteket a Sturcz Szmollbend közreműködésével.

Operett Korzóvá alakult a Vigadó tér - 2Dancs Annamari, Serbán Attila, Földes Tamás, Füredi Nikolett, Szentmártoni Norman, Bálint Ádám, Nádasi Veronika, Kocsis Dénes, Siménfalvy Ágota, Lévai Enikő

Fotó: Art&Lens Photography

A második nap zenés kalandozását, elsősorban a legifjabb rajongókat elvarázsolva csodaszép hercegnők és egy daliás lovag nyitotta meg: Füredi Nikolett, Polyák Lilla, Siménfalvy Ágota és Cseh Dávid Péter adták elő a Bűbáj, A notre dame-i toronyőr, a 101 kiskutya, a Jégvarázs, az Aladdin, a Pocahontas, A Szépség és a Szörnyeteg, az Annie, a Herkules és a Madagaszkár című mesemusicalek ismert dalait. Mintegy a patinás helyszín előtt is tisztelegve a Zenés utazás Budapest körül című koncerten csodaszép fővárosunk által ihletett dalok hangzottak el Bálint Ádám, Bordás Barbara, Cseh Dávid Péter, Lukács Anita, Siménfalvy Ágota és Vadász Zsolt előadásában. A Budapesti Operettszínház színészei Nagy Attila zongorajátékával a közönséget is dalra és táncra csábították.

Operett Korzóvá alakult a Vigadó tér - 3Vadász Zsolt, Lukács Anita, Siménfalvy Ágota, Cseh Dávid Péter, Bordás Barbara, Bálint Ádám

Fotó: Art&Lens Photography

A délután az Erdőfű zenekarnak és a Budapesti Operettszínház művészeinek, Lévai Enikőnek és György-Rózsa Sándornak közös koncertjével folytatódott, majd a Bársony Bálint Artisjus - Fonogram díjas szaxofonművész és zeneszerző által vezetett Magyar Rhapsody Projekt Levédia című, különleges hangszereket is megszólaltató műsorát hallhatta a közönség. Közreműködött Molnár Levente, Liszt Ferenc-díjas operaénekes.

A rendezvénysorozat zárónapján elsőként Bordás Barbara és Kékkovács Mara, a Budapesti Operettszínház művészei léptek színpadra. Bravó Barbi és Merész Mara, a két nyomozó Mutasd magad! című interaktív produkciója során a gyerekek segítségével keresték a megoldást egy, az egész emberiséget érintő problémára, miközben saját verseik és dalaik mellett felcsendültek magyar szerzők ismert versei, dalai, mondókái, sőt népszerű Disney-slágerek is.

A délután egy igazi kuriózumot is tartogatott: az Erdőfű zenekar és Dolhai Attila, Lévai Enikő, valamint a Budapesti Operettszínház Musical Együttese közös, Madárka, madárka című népzenei produkcióját, ami sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt most nem valósulhatott meg.

Operett Korzóvá alakult a Vigadó tér - 4Erdőfű zenekar

Art&Lens Photography

Amint az időjárás lehetővé tette a folytatást, ezúttal sem hiányozhatott az egyik legnépszerűbb programpont, a kvízjáték sem. Az operett terén jártas nézők színházjegyekért cserébe megmérethették tudásukat a Lukács Anita, illetve Vadász Zsolt által vezetett csapat tagjaiként. Miután minden jegy gazdára lelt, a Sturcz Quartett invitálta a jelenlévőket egy zenés Föld körüli utazásra, koncertjükön ugyanis a világ különböző tájait megidéző dallamok csendültek fel. A rendezvénysorozat egyik fénypontjaként Királyi találkozás címmel Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperájának ismert dalai hangzottak el a Budapesti Operettszínház művészei, Angler Balázs, Czikora István László, Kocsis Dénes, Kálmán Petra, Dolhai Attila, Fekete-Kovács Veronika, Faragó Alexandra és Ábrahám Gabriella előadásában, a Budapesti Operettszínház Musical Együttesének közreműködésével.

Operett Korzóvá alakult a Vigadó tér - 5Dolhai Attila (Koppány)

Fotó: Art&Lens Photography

Az Operett Korzó vasárnap este a Piano bár műsorával ért véget. A Bálint Ádám, Bojtos Luca, Kerényi Miklós Máté, Lukács Anita, Nádasi Veronika, Polyák Lilla és Siménfalvy Ágota által előadott dalok a legendás bárok hangulatát idézték meg. Nagy Attila zongorista közreműködésével az Edith Piaf által ismertté vált sanzonok mellett népszerű magyar slágerek is elhangzottak.

Bár a színház társulata és a közönség is a végsőkig kitartott, a háromnapos programsorozat csúcseseményének szánt Cintányéros cudar világ című operett gálát a folyamatos és egyre erősödő eső miatt sajnos már nem lehetett megtartani. Az eseményekben és a zenés műfajközi találkozásokban gazdag hétvége azonban így is felejthetetlen élményben részesítette az Operett Korzó látogatóit.

A három nap alatt több ezren vettek részt a változatos programokban bővelkedő rendezvényen. Többségük a Budapesti Operettszínház Szervezési Osztályának sátrát is felkereste, ahol a teátrum munkatársai egyebek közt jegyvásárlási akciókkal, szelfi kerettel, színezővel, órarenddel, matricatetoválással várták az érdeklődőket, akik saját Koksz sárkány bábjukat is megalkothatták a helyszínen.

És végül egy jó hír a kedves nézőknek: az elmaradt gálakoncerteket szeptember 4-én, az évadnyitó Operett Forgatag utcabálon tekintheti meg a közönség.

Kedvcsinálóként az Operett Korzó fotógalériái:


Operett Korzó 2022 - első nap

Operett Korzó 2022 - második nap

Operett Korzó 2022 - harmadik nap

« Vissza ide : Hírek