Hírek

Operett online - Abigél, új beállókkal

2020. dec. 23.

Operett online - Abigél, új beállókkal - 0

December 25-től az Abigél is látható lesz az Operett online műsorán. Az előadás varázsa a régi, ám a főszerepekben új beállókkal is találkozhatnak a nézők. Kis Mari szerepében Pacskó Dóra lesz látható, a fiatal művésszel az online premier kapcsán beszélgettünk.

Nem volt idegen számodra a darab, sőt Kis Mari karaktere sem. Mikor lépted át először a Matula küszöbét?

Először 2014-ben, még elsős stúdiós koromban, Berkiként. Ez volt az első előadásom a Budapesti Operettszínházban. Abigél azóta is a szívem csücske, rengeteg emlék, élmény köt hozzá sírás, nevetés egyaránt. Gyakorlatilag ez volt az az előadás ami alatt "felnőttem" itt az Operettszínházban, még a színész szakvizsgám is az Abigél volt, de akkor már Kis Mariként léphettem színpadra. Ezért sem volt teljes újdonság számomra most újra az Ő bőrébe bújni.

A vírushelyzet nagy felfordulást okozott a színházak életében. Üres nézőterek, stream előadások? Milyen volt "csak" kameráknak játszani?

Bár néző és taps nem volt ami nagy furcsaság, mégsem éreztem üresnek a nézőteret, abszolút volt tétje, mindent úgy csináltam ahogy a nézőknek is játszanék. Sőt láthattuk, hallhattuk a nézőtéren ülő teljes zenekart, ami óriási zenei élmény volt nekünk színészeknek. Az előadás zenéje varázslatos. Már nagyon várom az elkészült felvételt, azt hiszem érdemes lesz megnézni!

Mennyire áll közel hozzád Kis Mari karaktere? Hogyan "nyúlsz" egy szerephez?

Kis Marit régóta ismerem, közel áll hozzám, láthattam már rengeteg fantasztikus színésznőtől, nekem egy dolog volt fontos, hogy más legyek és senkihez se legyek hasonlítható. Szinte a saját személyiségemre próbáltam formálni. Nagyon jó feladat, mert sok színt meg lehet benne mutatni és fontos, hogy a kemény vezető egyéniség, az osztály "főnöke" mellett szerethető is tudjak lenni.
Operett online - Abigél, új beállókkal - 1 Operett online - Abigél, új beállókkal - 2

Jut időd pihenésre az ünnepek alatt? Milyen terveid vannak az új évre?

Szinte állandóan dolgozom, sosem állok meg. Tagja vagyok a színház musical együttesének így vagy ensemle-s feladataimat teljesítem, rohanok szinkronizálni vagy épp egy teljesen új projektbe ugrok bele. Most december 22-én például megjelent az első önálló "mese-hercegnős" albumom a "My Princess Collection" amit Felszegi Dalmával készítettünk karácsonyra a kedves Nézőknek, Youtube-on bárki meghallgathatja aki szereti a meséket. Mivel most nincsenek élő előadások, ezért jut egy kis idő a pihenésre a családra. A jövőre nézve is vannak új tervek, de ez még legyen meglepetés.  


« Vissza ide : Hírek