Hírek

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén

2019. nov. 22.

A János vitéz szemet gyönyörködtető díszletét Cziegler Balázs díszlettervező álmodta színpadra. A sárguló napraforgók, valamint a fából készült, részletgazdag góré megidézi azt a falusi idillt, amelyben Kukorica Jancsi és Iluska szerelme lángra lobbant. A csodás jelmezek Berzsenyi Krisztina munkáját dicsérik. Az előadás rendezője és koreográfusa Bozsik Yvette. A János vitéz premierhétvégéje elsöprő sikert aratott.

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 0 A János vitéz című előadás gazdag a látványos jelenetekben

Az első premiernapon, november 22-én Dolhai Attila bújt a jól ismert magyar hős bőrébe. Legszebb virágszálát, Iluskát Bordás Barbara alakította. Bagóként Langer Soma lépett színpadra.

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 1 Kukorica Jancsi és az ő Iluskája, azaz Dolhai Attila és Bordás Barbara

A francia királyt a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula formálta meg, a francia királykisasszonyban Fischl Mónikát csodálhattuk, a gonosz Mostoha szerepében pedig Oszvald Marikát láthattuk. A Strázsamester Pete Ádám, a Csősz Faragó András, Bartoló pedig Altsach Gergely volt. A francia udvar Balerinája Ottlik M. Laura.

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 2 Bagó (Langer Soma) és János vitéz (Dolhai Attila) Tündérországban

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 3 A második szereposztás Kukorica Jancsija (György-Rózsa Sándor) és Iluskája (Lévai Enikő)

A premierhétvége második napján, november 23-án új Iluskát és Kukorica Jancsit köszönthetett a közönség. János vitéz szerepében György-Rózsa Sándor énekelt, Iluskaként Lévai Enikő tündökölt. Bagót Erdős Attila, a Strázsamestert pedig Langer Soma alakította.

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 4 Huszárok a francia udvarban

A francia királyt Földes Tamás szólaltatta meg, a királykisasszony Lukács Anita volt. A Mostohát Lehoczky Zsuzsa, a Csőszt Pálfalvy Attila, Bartolót pedig Altsach Gergely játszotta. Balerinaként Bedő Dorisz táncolt.

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 5 János vitéz és Iluska újra egymásra talál Tündérországban 

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 6 Iluska (Kiss Diána) felpántlikázza a lobogót


November 24-én új szereposztásban debütált színpadunkon a János vitéz daljátek. Kukorica Jancsi karakterét Sándor Péter, Iluskáét Kiss Diána öltötte magára. Pete Ádám Bagót, Langer Soma pedig a Strázsamestert alakította.

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 7 Iluska, a "csalánkirályné"

A francia király szerepében Jantyik Csaba, a francia királykisasszonyéban Zábrádi Annamária lépett színre. A Mostohát Papadimitriu Athina, Bartolót Altsach Gergely, a Csőszt pedig Faragó András formálta meg. Az előadás Balerinája Ottlik M. Laura volt.

Parádés szereposztás a János vitéz premierjén - 8 Bagó (Pete Ádám), János vitéz (Sándor Péter) és a tündérek királynéje (Kiss Diána)

Kacsóh Pongrác daljátékának teltházas előadását hangos üdvrivalgással fogadta a Budapesti Operettszínház közönsége. Iluska és Kukorica Jancsi megindító története lenyűgözte a nézőket. A közönség hol felkacagott a mostoha megvesztegetési kísérletein, hol pedig könnyeit visszafojtva figyelte Bagó híresen szép dalát. A mese, a hősök és a szakralitás egy megható darabban kelt életre, ahol a tiszta jóság és az igaz szerelem elnyerte méltó jutalmát.


A János vitéz című előadásra a jegyek még válthatóak ide kattintva.

(Fotók: Gordon Eszter)

« Vissza ide : Hírek