Hírek

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón

2021. aug. 24.

Kicsiket és nagyokat páratlan élményekkel, igazi sztárparádéval és hamisítatlan fesztiválihangulattal csábított a Vigadó térre az augusztus 20-ai hosszú hétvégén a Budapesti Operettszínház társulata. Az Operett Korzó háromnapos rendezvénysorozatának színpompás palettáját az örökzöld operettmelódiák és a népszerű musicalslágerek mellett jazz- és népzenei remekek, örökzöld melódiák tették teljessé. A hangulat nemcsak a szenvedélyes, tüzes élőzenétől és a közönséget is bevonó interaktív koncertektől vált pezsgővé: kiegészítésként a VinCe Buborék Fesztivál kínált exkluzív gasztro-élményt a pezsgők, proseccók, cavák, champagne-ok és fröccsök kedvelőinek.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 0 (A fotót készítette: Art&Lens Photography)

A színpadon - mely körülölelte a Vigadó téren található ikonikus szökőkutat - egymásnak adták a mikrofont a Budapesti Operettszínház közkedvelt művészei. A műsorszámok közti rövid szünetekben pedig a színház népszerű előadásaiból láthattak kivetített részleteket az érdeklődők.

A napfényben úszó, közönséggel teli Vigadó téren már első nap, augusztus 20-án is fergeteges hangulat kerekedett, melyet az Erdőfű zenekar koncertje alapozott meg, majd a Huszárvirtus című műsor emelt tovább. A Budapesti Operettszínház művészei - Lukács Anita, Lévai Enikő, Vadász Zsolt, Sándor Péter és Langer Soma - többek között Huszka Jenő és Kacsóh Pongrác műveinek közismert részleteivel pezsdítették fel a közönséget, akik sokszor velük együtt énekelték a János vitéz, a Mária Főhadnagy és a Gül baba című operettek népszerű dalait.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 1 Erdőfű (A fotót készítette: Mahunka Balázs)

Az augusztus 20-ai koncertsorozat záróakkordjaként a Magyar Rhapsody Projekt Levédia című koncertjét hallhatta a közönség. Bársony Bálint és Zenekara a Budapesti Operettszínház szólistáival - Lévai Enikővel, Kiss Diánával, Süle Dalmával, György-Rózsa Sándorral és Vadász Zsolttal -, valamint Kapitány Dorottya és Pelle Viktor táncművészekkel egy misztikus, őserőt és harmóniát sugárzó zenei utazásra repítette az Operett Korzó látogatóit. Dalaikban a zene ősi elemei és a feldolgozott népdalok, népzenei motívumok szervesen fonódtak egymásba.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 2 Lévai Enikő, Magyar Rhapsody Projekt (A fotót készítette: Art&Lens Photography)

A szombati programsorozat nyitányaként ismét a Budapesti Operettszínház sikerdarabjaiból láthatott kivetített részleteket a közönség, majd egy interaktív gyermekkoncert és hangszersimogató keretében Korzenszky Klára vezetésével, Bársony Bálint és Zenekara közreműködésével a kicsik közelebbről is megismerkedhettek a hangszerekkel. A színpadon ezután a Szegény Dzsoni és Árnika című zenés mesejáték egy-egy részlete kelt életre Sándor Péter, Gubik Petra, Papadimitriu Athina, Angler Balázs és Bálint Ádám előadásában.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 3 Szegény Dzsoni és Árnika (A fotót készítette: Art&Lens Photography)

A mesék világa után Bordás Barbara és Peller Károly humorral és csodás dallamokkal fűszerezett interaktív előadása az operett műfaj rejtelmeibe avatta be a jelenlévőket, majd öt káprázatos hangú és szépségű tündér - Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Kékkovács Mara, Kardffy Aisha és Polyák Lilla - repített ismét kicsiket és nagyokat a mesék világába a legnépszerűbb rajzfilmek dallamainak szárnyán.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 4 Polyák Lilla, Kékkovács Mara, Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Kardffy Aisha (A fotót készítette: Art&Lens Photography)

Szombat este a Piano Barban Kardffy Aisha, Lévai Enikő, Széles Flóra, Kerényi Miklós Máté és Laki Péter szólisták, valamint Nagy Attila zongorista az általuk előadott sanzonokkal idézték meg az éjszakai bárok hangulatát, majd a sokak által várva-várt musical gála részeként a többi között a Mozart, a Jekyll és Hyde, az Evita és a Rebecca című musicalekből csendültek fel jól ismert dallamok Dancs Annamari, Füredi Nikolett, Polyák Lilla, Cseh Dávid Péter és Kerényi Miklós Máté, valamint a Sturcz Szmollbend előadásában.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 5 Laki Péter, Lévai Enikő, Széles Flóra, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté (A fotót készítette: Art&Lens Photography)

A szombati programok zárásaként ismét a Magyar Rhapsody Projekt szólaltatta meg az ősi magyar népzene és a jazz fúziójából született dallamokat a Budapesti Operettszínház szólistáinak és táncosainak közreműködésével.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 6 György-Rózsa Sándor, Süle Dalma, Vadász Zsolt, Kiss Diána, Magyar Rhapsody Projekt (A fotót készítette: Art&Lens Photography)

A közönség lelkesedése vasárnap sem lanyhult. Már a délelőtti vetítésekre is sokan látogattak el a Vigadó térre, majd az előző napihoz hasonlóan nagy érdeklődés fogadta az interaktív gyermekkoncertet és hangszersimogatót, valamint a Sturcz Quartet vonósnégyes Mindenünk a zene című műsorát.

Délután a Szélfútta csodamuzsika szárnyain repülhettek kicsik és nagyok újra a mesék világába, ahol Bordás Barbara, Dancs Annamari, Kékkovács Mara és Bálint Ádám kalauzolták őket. Az operett műfaj rejtelmeibe ezúttal Szendy Szilvi és Laki Péter avatta be a nagyérdeműt. Interaktív, humorban és táncban gazdag műsoruk után ismét Piano bárrá változott a színpad, ahol ezúttal Nagy Attila zongorista kíséretében Bojtos Luca, Dancs Annamari, Siménfalvy Ágota, Bálint Ádám és Laki Péter előadásában szólaltak meg az örökzöld magyar és francia sanzonok.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 7 Bálint Ádám, Kékkovács Mara, Bordás Barbara, Dancs Annamari (A fotót készítette: Art&Lens Photography)

A Budapesti Operettszínház művészei - Bordás Barbara, Kékkovács Mara, Laki Péter, Vadász Zsolt, valamint Kovács Adrián zeneszerző vezetésével egy Operett-kvízben mérhették össze a tudásukat a jelenlévők, akik közül a legügyesebbek jegyeket is nyertek. Ezután ismét jazzmuzsika hangja töltötte be a teret, a Rieger trio Jazz a korzón című koncertjét hallhatta a közönség.

A háromnapos rendezvénysorozat egy nagyszabású operettgálával zárult. A jól ismert operett slágereket a közönség egy emberként énekelte a művészekkel, Fischl Mónikával, Kiss Diánával, Lévai Enikővel, Lukács Anitával, Széles Flórával, Szendy Szilvivel, Laki Péterrel és Vadász Zsolttal. A Nagymező utcai teátrum szólistához meglepetésként a fináléban Kiss-B. Atilla főigazgató is csatlakozott.

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón - 8 (A fotót készítette: Art&Lens Photography)

További fotók: http://www.operett.hu/index.php?inc=kepgaleria&kId=498

Írta: Szilágyiné Tukács Orsolya

 

 

 

 





« Vissza ide : Hírek