Hírek

Rangos kitüntetéseket kaptak művészeink

2019. márc. 14.

Állami elismeréseket adtak át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2019. március 13-án. Papadimitriu Athina kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjat vehetett át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, míg Kocsis Tamás a Budapesti Operettszínház musical-előadásainak sikeréhez előadó és alkotóművészként egyaránt hozzájáruló, magas színvonalú munkája elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Rétvári Bence államtitkártól.
 
Rangos kitüntetéseket kaptak művészeink - 0
 
"Mindig úgy éreztem, hogy nincs annál nagyobb díj, mint amikor a hétköznapokon az emberek rám mosolyognak, megállítanak. Ezekből a gesztusokból érzem minden nap, hogy szeretnek. Mi, művészek azért csináljuk, amit csinálunk, hogy az emberekkel jót tegyünk, hogy nekik örömet okozzunk. Amikor egy hivatalos, szakmai visszajelzést is kapsz arról, hogy jó úton jársz ebben, az a korona a munkádon. 45 éve vagyok a pályán. Ez a korona nekem most mindennél jobban esik. Nagyon hálás vagyok érte. Olyan boldoggá tettek, hogy egész héten csak sikongattam örömömben." - mondta az immáron Jászai Mari-díjas Papadimitriu Athina, aki 1996 óta tagja a Budapesti Operettszínház társulatának, és olyan csodálatos előadásokban nyújt felejthetetlen alakítást, mint például a Frida, a Dorian Gray, a Szegény Dzsoni és Árnika, vagy a nemsokára visszatérő Menyasszonytánc.
 
Rangos kitüntetéseket kaptak művészeink - 1 
 
"Nem kérdés, hogy nagyon jól esik ez a díj, hiszen 33 évnyi munkámat ismerik el vele. A taps, a közönség visszajelzése, a nézők szeretete mellett ez most egy egészen másfajta öröm. Szakemberek terjesztettek fel és szakemberek is bírálták el a döntést. Eddig is megérte minden, de most igazán azt érzem, hogy a magam elé kitűzött cél helyén való volt. Tanárok, mesterek, kollégák, rendezők és koreográfusok mind segítettek abban, hogy ezt érezzem, hogy itt tartsak, és hogy ez a díj a kezemben lehet. Nagyon hálás vagyok nekik is mindezért." - mondta Kocsis Tamás, aki a Budapesti Operettszínház musical-előadásainak sikeréhez előadó és alkotóművészként egyaránt hozzájáruló, magas színvonalú munkája elismeréseként részesült a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben. Színházunk táncművésze, koreográfusa 2001 óta tagja társulatunknak, Musical Együttesünk alapító tagja.

Szívből gratulálunk díjazottjainknak, köztük vendégalkotóinknak is. A táncművészet terén kiemelkedő alkotói tevékenysége elismeréseként Harangozó Gyula-díjban részesült ugyanis Kulcsár Noémi, a Kékszakáll című előadásunk koreográfusa, valamint kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át Béres Attila, aki az április 26-tól látható Carousel című előadásunk rendezője.
 
Rangos kitüntetéseket kaptak művészeink - 2

« Vissza ide : Hírek