Hírek

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket

2022. jún. 20.

Ragyogó napsütéssel és színpompás virágokkal megérkezett a mézillatú nyár, egyúttal az idei színházi évad fináléja is. A nyári szünet után - a szeptemberben induló 2022/23-as centenáriumi évadban - azonban továbbra is népszerű, legendás operett és musical előadásokkal, illetve nagyszabású gálákkal várja a közönséget a Budapesti Operettszínház.

Te rongyos élet!

A jubileumi évadot szeptember 11-én egy nagyszabású, elegáns gálával indítja a Budapesti Operettszínház. Minden idők legtöbbet játszott operettszerzője, Kálmán Imre emléke és munkássága előtt tisztelegve legnagyobb slágereiből nyújtunk át Önöknek egy csokrot, mintegy keresztmetszetét adva a Kálmán-operettek színes, szórakoztató világának. Az est során meglepetés produkciókkal is kedveskedünk nézőinknek. Az előadás rendezője Homonnay Zsolt.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 0(Fotó: Art&Lens Photography)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/te-rongyos-elet-136963/843363 

Jekyll és Hyde

A legenda szeptemberben és októberben ismét megelevenedik a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán. A fergeteges sikerű előadást a bemutató óta rendszeresen állótapssal jutalmazza a közönség. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációját - mely egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről - gótikus musicalként szokták emlegetni. Legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére. Horror, kaland, gyilkosság, káosz - mély érzelmek, magas filozófia, önfeláldozás: mindez egy pörgő, szenvedélyes és lenyűgözően látványos produkcióban. A hármas szereposztásban látható előadás rendezője Vincze Balázs.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 1Jekyll és Hyde (Fotó: Mahunka Balázs)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/jekyll-es-hyde-122870/834884  

István, a király

Szeptembertől ismét látható lesz a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán Szörényi Levente és Bródy János halhatatlan műve, melyen generációk nőttek fel, és melynek slágereit minden nemzedék kívülről ismeri. Székely Kriszta rendezése új értelmezését keresi a klasszikus történetnek, az előadás ezúttal a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt.  Olyan alapvető kérdéseket feszeget, mint például, hogy milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében, milyen elveket áldozunk fel politikai célokért, illetve, hogy a hatalom mindenekelőtt áll-e.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 2István, a király (Fotó: Juhász Éva)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/istvan-a-kiraly-92203/834892  

Csárdáskirálynő

A musicalek után szeptember végén és október elején egy legendás operett is visszatér a Budapesti Operettszínház nagyszínpadára. A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila első operett rendezése - a Margitszigeti Szabadtéri Színpad előbemutatója után - 2019 szeptemberétől került a Budapesti Operettszínház repertoárjára, mégpedig hármas szereposztásban. A különlegesen gazdag kiállítású produkció visszanyúl a sok átdolgozást megélt mű eredeti, 1916-os, Gábor Andor-féle magyar változatához. A darab főúri, bohém szereplőivel, szerelmi bonyodalmaival és fülbemászó dallamaival maga volt és lett a könnyedség emlékműve, ugyanakkor megjelennek benne a történelmi Magyarország, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői is.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 3Csárdáskirálynő

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/csardaskiralyno-37279/835303  

Lili bárónő

Huszka Jenő és Martos Ferenc operettje, melyben mindenki mást és mégis ugyanazt akarja: a színésznő a szerzőt, a lány a komornyikot, az apja pedig a grófot, sok nézőnk kedvence. A nagyszerű slágerekkel teli Lili bárónő egyszerre több és kevesebb is egy nagyoperettnél: csupán kilenc színész, egy zenész és egy hihetetlen történet, mely október elején ismét életre kel az Operettszínház Raktárszínházában, Béres Attila rendezésében.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 4Lili bárónő

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/lili-barono-37349/835341  

Abigél

Október 6-tól a nagyszínpadon újra életre kel a Szabó Magda népszerű regényéből készült nagysikerű musical, amelyet lassan 14 éve vár lelkesen ifjú és örökifjú közönségünk egyaránt. A Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró által megalkotott musical új aspektusból közelíti meg a szívet melengető, sírós-nevetős történetet, amely a tizenéves főhős, Gina visszaemlékezése élete egyik meghatározó korszakára. A fordulatokban gazdag regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra. Az előadás rendezője Somogyi Szilárd.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 5Abigél (Fotó: Mahunka Balázs)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/abigel-51563/838164  

Musicalmesék című varázslatos előadásunkkal október 9-én legifjabb nézőinket szeretnénk elrepíteni egy csodákkal teli mesevilágba. A Böhm György által rendezett előadásban színházunk művészei kicsik és nagyok legkedvesebb musicaljeiből és rajzfilmjeiből, többek között az Óz, a nagy varázsló, az Oroszlánkirály, A muzsika hangja, a Mary Poppins, A kis hableány, a Herkules, a Madagaszkár, a Vuk és a Hugó, a víziló című produkciókból adnak elő részleteket. A műsor különleges látványvilága a felnőtteknek is legalább olyan izgalmas, hiszen minden mozog a színpadon és környékén, a zenekari ároktól a süllyedőig, a vasfüggönytől a díszletig.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 6Musicalmesék

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/musicalmesek-37286/838168  

A Pendragon-legenda

Október második felében sem maradunk legendás előadások nélkül. Szerb Antal fantasztikummal teli, fordulatos regényéből ezúttal zenés színházi adaptáció született Kovács Adrián zeneszerző és Galambos Attila szövegíró tollából. A kalandregény hangsúlyai áthelyeződnek az érzelmekre, a minden racionális meggondolást elsöprő szenvedélyre, de a történet lényege változatlan. Krimi, misztikum, szerelem ötvöződik a walesi históriában, amely fölött végig ott lebeg a Pendragonok jelmondata: "Hiszek a testnek feltámadásában". A legenda a Kálmán Imre Teátrum ékszerdobozhoz hasonló terében kel életre, Somogyi Szilárd rendezésében 

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 7A Pendragon-legenda (Fotó: Gordon Eszter)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/a-pendragon-legenda-103541/837810  

János vitéz története minden magyar szívét megdobogtatja, mindannyian közel érezhetjük magunkhoz Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi történetét. A csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő előadás látványos díszletével és jelmezeivel híven követi az eredeti művet, és több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak. A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született daljáték Bozsik Yvette rendezésében október második felében ismét várja Önöket a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 8János vitéz (Fotó: Gordon Eszter)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/janos-vitez-105562/838180  

A Magyar Operett Napjáról Álom, álom, édes álom című nagyszabású ünnepi gálánkkal emlékezünk meg október 24-én. Kálmán Imre születésének, illetve Lehár Ferenc halálának emléknapját a Budapesti Operettszínház hagyományosan minden évben nagyszabású gálaműsorral ünnepli, de a centenáriumi évadban különös hangsúlyt kap. Világszerte elismerik, hogy egyedül a magyarok éneklik-játsszák az operettet lendületes muzsikával, hévvel, tűzzel, akrobatikus táncelemekkel, gazdag látványvilággal és megdöbbentő érzéki-érzelmi viharokkal. Az előadás során elhangzanak a két legendás operettszerző legnagyobb örökzöldjei.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 9(Fotó: Juhász Éva)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/alom-alom-edes-alom-136972/838190  

 

Marica grófnő

Ismert dallamok, látványos táncjelenetek, impozáns színpadi látvány, korhű jelmezek. Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettje a művészet minden szintjén garantálja a magas színvonalú szórakozást. A mozgalmas előadás október végén ismét látható lesz a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán, Bozsik Yvette, Kossuth-díjas koreográfus rendezésében. 

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 10Marica grófnő (Fotó: Mahunka Balázs)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/marica-grofno-69504/838191  

A Raktárszínházban október végén Szegény Dzsoni és Árnika története emlékezteti majd a nézőket arra, hogy az önzetlen szeretet ereje csodákra képes. Előadásunk Lázár Ervin meséje nyomán egy vándorútra kelő szerelmespár történetét meséli el. Az adaptációt Szirtes Edina Mókus semmivel sem összetéveszthető, szívet melengető világzenei dallamai és a slam poetry világából érkező Závada Péter játékos dalszövegei teszik gyerekek és felnőttek számára egyaránt élvezetessé. A rendező: Szenteczki Zita.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 11Szegény Dzsoni és Árnika (Fotó: Gordon Eszter)

Jegyek: https://operett.jegy.hu/program/szegeny-dzsoni-es-arnika-75346/838715  

Közelebb - Zenés kávéházi beszélgetések a Kálmán Imre Teátrumban

Az operett műfaja a Népszínház és a Király Színház után 1922. december 22-én kapott saját otthont, majd 1923-ban nevezték el Fővárosi Operettszínháznak. A Budapesti Operettszínház a 2022/2023-as évadot a kettős évfordulónak szenteli, és útjára indítja a Zenés kávéházi beszélgetések programsorozatot, amelynek keretében a Színház egy-egy legendás sztárja és alkotója, valamint maga által választott vendége idézi fel legszebb emlékeit, történeteit a Kálmán Imre Teátrum közönségének. Elsőként Peller Annát és Peller Károlyt ismerhetik meg egy kicsit közelebbről.

Szeptemberben és októberben ismét legendás előadásokkal és fergeteges gálákkal várjuk közönségünket - 12Peller Anna és Peller Károly

Jegyek: http://www.operett.hu/index.php?inc=repertoar_mutat&rId=322&evadId=18&mId=621017 

Az ősszel induló centenáriumi évadban is szeretettel várja Önöket a Budapesti Operettszínház!


« Vissza ide : Hírek