Hírek

Színházlátogatási szabályok a pandémiás időszakban

2021. máj. 14.

Az előadások a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezéseknek [jelenleg a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet] megfelelően látogathatók, így azokon nézőként kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

Beléptetéskor
a védettséget az érvényes védettségi igazolvánnyal és az azon feltüntetett személyazonosító okmánnyal, VAGY a védőoltást igazoló applikációval és a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal, míg
a hatodik életévét betöltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával
kell igazolni.

A Színház területére belépni kizárólag a védettség, illetve az életkor ellenőrzése után lehet. Nem szükséges az életkor ellenőrzése, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló. Az ellenőrzés során a Színház adatot semmilyen módon nem rögzít.

A Színház köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát megfelelő módon nem igazolja.

Belépés a színházba
Nézőink számára a Színházba történő belépés, illetve távozás két bejáraton keresztül lehetséges:

  1. Nagymező u. 17. (főbejárat)
  2. Mozsár u. 5.

A belépés helye attól függ, hova szól a jegy:

  • Földszint jobb oldal, Emelet: Főbejárati belépés
  • Földszint bal oldal, Páholyok: Mozsár utcai belépés

Belépéskor minden nézőnk testhőmérsékletét érintésmentesen megmérjük. 37,4 Celsius-fok feletti testhőmérséklettel az előadások nem látogathatók.Az érintettek jegyei árát a Színház visszatéríti. Ilyen esetben kérjük, egyeztessen nézőtéri felügyelőnkkel a tennivalókról, lehetőségekről!

A nézők beengedése előadás előtt 45 perccel kezdődik, annak érdekében, hogy az érkezések fokozatossága és a beengedés gördülékenysége - az ellenőrzések időigényére is figyelemmel - biztosított legyen.

A Színház területén mindenki számára ajánlott a maszk viselése. Munkatársaink számára a maszkviselés továbbra is kötelező.

Jegyvisszaváltási szabályok
Jegyet nem áll módunkban sem visszaváltani, sem cserélni, akár személyesen, akár online történt a vásárlás, kivéve elmaradt rendezvény esetén, illetve ha a belépéskor végzett érintésmentes testhőmérsékletméréskor a hőmérő 37,4 °C-nál magasabb értéket mutat.

Azon nézőnk, akinek belépése a védettség, illetve az életkor megfelelő igazolásának hiányában nem lehetséges, az előadásra szóló jegyének sem cseréjére, sem visszaváltására nem jogosult.

Szíves megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

« Vissza ide : Hírek