Hírek

Színt viszünk az őszi estékbe!

2020. okt. 02.

Október az Operettszínházban

Akár az ősz, olyan színes és változatos lesz a Budapesti Operettszínház októberi műsora: Vidám operettek, közönségkedvenc musicalek, irodalmi klasszikusok, kortárs táncjáték és gyerekelőadás - mindenki számára egyedi élményt biztosít a széles repertoár, mindezt sztárszereposztásokkal!

Az Elfújta a szél című musicallel indítja a hónapot a Budapesti Operettszínház a nagyszínpadon. A darab dallamai ismerősen csenghetnek: Gerard Presgurvic a zeneszerző, aki a Rómeó és Júlia musical zenéjét is komponálta. Nem csak emiatt felejthetetlen élmény az előadás: Gyönyörű korhű jelmezek és díszlet, csodás fényfestett naplementék, tűz és élő lovak - ritkán gazdag látványvilággal várja nézőit a musical Somogyi Szilárd rendezésében.
Színt viszünk az őszi estékbe!   - 0
Elfújta a szél - Fotó: Budapesti Operettszínház

Az irodalmi klasszikusok sorozata a La Mancha lovagja című előadással folytatódik október 7-től: Hosszú évtizedek után újra a színház repertoárján a Don Quijote történetén alapuló musical. Vincze Balázs rendezésének különlegessége, hogy minden szinten szórakoztató: Akár egy könnyed, spanyolos dalamokkal és humoros párbeszédekkel sziporkázó darabra vágyik a néző, vagy inkább a mélyebb összefüggéseket és gondolatokat szereti felfedezni a történetben. Utóbbit segíti a különleges, modern eszközökkel tarkított látványvilág.
Színt viszünk az őszi estékbe!   - 1
La Mancha lovagja - Fotó: Budapesti Operettszínház

Bemutatóval is készül a teátrum, október 23-án mutatják be Kálmán Imre Marica grófnőjét. Az operettet Bozsik Yvette állítja színpadra, címszerepben három csodálatos primadonnával: Fischl Mónikával, Lévai Enikővel és Lukács Anitával.

A programok sorát a nagyszínpadon Dolhai Attila lemezbemutató koncertje zárja, az óriási érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is, október 30-án és 31-én.
Színt viszünk az őszi estékbe!   - 2
Tajtékos Dalok: Boris Vian revű - Fotó: Budapesti Operettszínház

 A Kálmán Imre Teátrumban a Tajtékos dalok - Boris Vian revü című darabbal, az Amerikai komédiával, a Dorian Gray  című  darabbal és A Pendragon-legendával várja Önöket a társulat.
Színt viszünk az őszi estékbe!   - 3
Grigori Frid: Anne Frank naplója és Dubrovay László: A képfaragó - Fotó: Budapesti Operettszínház

A Raktárszínházban látható lesz Süle Dalma főszereplésével, Rátóti Zoltán rendezésében Grigori Frid: Anne Frank naplója című mono-operája. Süle Dalma virtuóz énekes és színészi alakítása mellett meglepően hasonlít a történelmi személyre, Anne Frankra. Az egyfelvonásos művet Dubrovay László szintén egyfelvonásos táncjátéka követi, A képfaragó. Vincze Balázs rendezésében és ötletes koreográfiájával élvezhet a közönség magas fokú táncművészetet a színház balettművészeinek előadásában. A két előadást egy estén tekinthetik meg.

Műsoron lesz még Békeffi-Lajtai operettje, A régi nyár, és a gyerekek sem maradnak élmény nélkül: Őket a Lázár Ervin meséjének csodálatosan megzenésített változatával a Szegény Dzsoni és Árnikával  várja az Operettszínház.
Színt viszünk az őszi estékbe!   - 4
Dorian Gray - Fotó: Budapesti Operettszínház

A teátrum részletes októberi műsorrendje IDE kattintva elérhető, ugyanitt jegyet is vásárolhatnak a kiválasztott előadásokra.


« Vissza ide : Hírek