Hírek

Tánc-medicina a Budapesti Operettszínházban

2018. nov. 20.

A táncművész pálya rövidsége és komoly fizikai terhelése miatt elengedhetetlen az egészségre való odafigyelés, ami szerencsére ma már nemcsak a művészek, hanem az őket foglalkoztató intézmények számára is egyre fontosabbá válik. A Budapesti Operettszínház is kiemelt figyelmet kíván szentelni ennek a területnek, és ennek érdekében szövetkezett a KK Moves Egészségközponttal, amelynek szakterülete a professzionális művészek PREhabilitációja, avagy a szükséges testi felkészítés és a minél gyorsabb regeneráció.

{KEP,121,124}Fotók: Mikó Bea

A világ vezető színházaiban évtizedes hagyományokkal bír az olyan mozgásterápiás szakemberek és orvosok foglalkoztatása, akik a professzionális színházak megsegítésére tették fel az életüket. Magyarországi képviseletként jelenleg egyedüliként Kerekes Kristóf és csapata biztosítja azokat a szolgáltatásokat, amelyek ezt a hiányterületet töltik fel. Az Operettszínház művészei közül a Balettkar, a Musical Együttes veheti igénybe a színház épületén belül nyújtott szolgáltatásokat.

Tánc-medicina a Budapesti Operettszínházban - 0

A programban lehetőség nyílik mozgás rehabilitációra, táplálkozási és mentálhigiénés tanácsadásra, valamint rekreációs programban való részvételre, amelynek keretében művészeink a masszázs mellett más kezeléseket is igénybe vehetnek.

{BOX,24} 

Egy gondosan felépített szakértői csapat, komoly rálátással és odafigyeléssel kiemelkedő szerepet képvisel egy színház működésében, még kiválóbb teljesítményre ösztönzi a művészeket, segít elkerülni a sérüléseket és betegségek kialakulását, valamint az úgynevezett "burn-out"-ot, vagyis kiégést is megelőzheti.


« Vissza ide : Hírek