Hírek

Társulatunk Izraelben vendégszerepelt

2019. márc. 14.

A magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének valamint a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulója alkalmából rendezi a Magyar Állam a magyar kulturális évadot idén. Ennek keretében az Operettszínház március 10. és 15. között vendégszerepelt nagyszabású gálaműsorral Jeruzsálemben és Tel-Avivban.
 
{BOX,29}
 
Az izraeli magyar kulturális évad keretében az Operettszínház művészei, Fischl Mónika, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Langer Soma és Vadász Zsolt adtak ízelítőt a legismertebb szerzők legnépszerűbb operettjeiből Bori Tamás rendezésében. Gálaműsorunk különlegessége volt a Fitos Dezső Társulat néptáncosainak közreműködése, továbbá az, hogy Pfeiffer Gyula zeneigazgató vezényletében, az Operettszínház 44 fős nagyzenekara autentikus magyar népi-zenekarral, az Erdőfű kamarazenekarral is kiegészült.
 
Társulatunk Izraelben vendégszerepelt - 0
 Kiss-B. Atilla főigazgató, Dr. Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató urak, valamint izraeli vendégjátékaink producere, Yehonatan Carmi és a társulat

A Budapesti Operettszínház társulata 2007 óta vendégeskedik Izraelben rendszeresen, és művészeink minden évben óriási vendégszeretetnek örvendenek. Nem volt ez másképp idén sem. Gálaműsorunknak a jeruzsálemi Sherover Theatre-ben március 11-én 800 nézőt, míg a tel-avivi The Israeli Operában 13-án és 14-én összesen 3000 embert varázsolt el csapatunk.
 
Társulatunk Izraelben vendégszerepelt - 1
 
Az izraeli magyar kulturális évad őszi produkciójaként a Menyasszonytánc című előadással készülünk. A Kossuth-díjas Jávori Ferenc Fegya klezmer operettje, sztárszereposztásban május 17-től látható újra a Budapesti Operettszínházban, és a felújítást követően, szeptemberben indul útnak Tel-Avivba, hogy az ottani közönséget is elkápráztassa.

« Vissza ide : Hírek