Hírek

Tavaszi zsongás a Budapesti Operettszínházban

2020. jan. 17.

Sokak örömére továbbra is műsorunkon marad méltán népszerű klezmer-operettünk, a Menyasszonytánc, az Isten pénze, az Elfújta a szél, a János vitéz, a Luxemburg grófja, az Ének az esőben, a régi nagy kedvencek mellett új szereplőkkel felálló Mágnás Miska, a magyar mű alapján készült amerikai szuperprodukció, a Carousel, no és a bohém, rendkívül szórakoztató Csárdáskirálynő. Emellett jön egy nagy visszatérő, mégpedig a Viktória című operett, és premierrel is készülünk: márciusban érkezik a La Mancha lovagja című előadás!
Tavaszi zsongás a Budapesti Operettszínházban  - 0

Premier fontos mondanivalóval: jön a La Mancha lovagja!

Vajon tényleg be vagyunk zárva saját elménk, saját gondolatainknak börtönébe? Színházunk legújabb nagyszínpadi premierje elgondolkodtat mindezen, miközben szórakoztat. A mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy valóban létezik. A szöveg- és kottahű előadás modern eszközökkel, gondolatisággal, látvánnyal, lenyűgöző, kifejező jelmezekkel, parádés szereposztással debütál március 20-án. 
Tavaszi zsongás a Budapesti Operettszínházban  - 1
A szuperprodukció főbb szerepeiben többek között Szabó P. Szilvesztert, Kerényi Miklós Mátét, Serbán Attilát, Sándor Pétert, Peller Annát és Dancs Annamarit láthatják majd, és ebben az előadásban debütál nálunk Nagy Lóránt. Érdekesség, hogy a La Mancha lovagját annak rendező-koreográfusa, Vincze Balázs álmodja színpadra.  

Pezsegni fog az élet a Kálmán Imre Teátrumban is

Izgalmas és különleges helyszíne színházunknak a Teátrum, ahol továbbra is látható majd A Pendragon-legenda, a Dorian Gray, az Amerikai komédia, ezen kívül érkezik a Swingoperett című előadás is. A nézők itt sem maradnak új bemutató nélkül, egy extravagáns, rendkívül látványos előadással készülünk Boris Vian 100. születésnapja alkalmából: március 10-én a Tajtékos dalok című előadás ősbemutatóját ünnepelhetjük.
Tavaszi zsongás a Budapesti Operettszínházban  - 2

Fergeteges zene és látványvilág sztárokkal

Boris Vian a huszadik század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája, egyéni hangvételű regényei óriási példányszámban fogynak, a fiatal korosztály egyik meghatározó szerzője. Ebben a játékban megelevenednek Vian életének főbb helyszínei, az arisztokratikus gyerekkor, a fiatalkori szerelmek őrülete, a Szabványügyi Hivatal, a németek által megszállt Párizs, a földalatti mulatók világa, a romokon újjáinduló élet, Sartre és köre, majd a jazz, Duke Ellington és Miles Davis, a Saint-Germain pezsgő éjjeli világa. Élőzenés bárok és házibulik, Tajtékos napok című regényének hangulata. Féktelen képzelet, életszomj és önfeledtség, egy vészjóslóan zörgő szív "árnyékában".
Tavaszi zsongás a Budapesti Operettszínházban  - 3
Az est során tizenkét Boris Vian-sanzon szólal meg - magyarul először, neves költők, műfordítók tolmácsolásában, Györgyi Anna, Földes Tamás, Gubik Petra, Kocsis Dénes, Kékkovács Mara, Pálfalvy Attila, Széles Flóra és Cseh Dávid Péter főszereplésével. Az előadás rendezője Kiss Csaba.

Meghitt környezet és komoly témák a Raktárszínházban

Raktárszínházunkban láthatók lesznek olyan népszerű előadásaink, mint a Jövőre, veled, itt!, a Lili bárónő, A régi nyár, a Szegény Dzsoni és Árnika, a Virágot Algernonnak. Márciusban és áprilisban is színpadon lesz a február 15-én színpadra állított Anne Frank naplója/A képfaragó, két egyfelvonásos darab egy estén. Noha a mono-opera és a modern balett látszólag nagyon különböznek, egyvalami mindenképp közös bennük: komoly emberi sorskérdéseket feszegetnek, katartikus színházi élményt nyújtva nézőinknek. A színházunk történetében is újnak számító előadásokról itt olvashatnak bővebben.
Tavaszi zsongás a Budapesti Operettszínházban  - 4

Április 10-től újra látható a Viktória

A színházunkban korábban nagy sikerrel futó operett az I. világháború idején játszódik. Koltay kapitány, tisztiszolgájával, Jancsival a szibériai hadifogolytáborból Japánba érve az Egyesült Államok követségén kérnek menedéket. Ott derül ki, hogy a nagykövet, John Cunlight felesége, Viktória grófnő a magyarországi Dorozsmáról nem más, mint Koltay kapitány egykori szerelme. A főbb szerepeket Rátóti Zoltán, Fischl Mónika, Dolhai Attila, Peller Anna és Peller Károly játsszák.
Tavaszi zsongás a Budapesti Operettszínházban  - 5
Ahogy azt már megszokhatták, nagyszabású gálaműsorokkal is készülünk: március 27-én a Huszka-gála lesz, április 30-án pedig Lehár Ferenc születésének 150. évfordulója alkalmából ünnepi Lehár-gálaestet adunk. A gálán fellépnek színházunk sztárjai, többek között Fischl Mónika, Dolhai Attila, Bordás Barbara, Szendy Szilvi, Vadász Zsolt, és még sokan mások. Érdekesség, hogy a gálát Homonnay Zsolt rendezi.


Ne feledjék, ha szeretnének extra kedvezményes jegyekhez jutni, még csatlakozhatnak Operett Aranyklubunkhoz! Megéri, hiszen exkluzív ajánlatokat kaphatnak tőlünk a jövőben, és akár 50%-os jegyvásárlási kedvezményt is ajánlunk, valamint kulisszajárásokat hirdetünk kizárólag kártyatulajdonosaink részére.

Budapesti Operettszínház márciusi és áprilisi előadásaira január 20-án, hétfőn 10 órakor megkezdjük a jegyértékesítést. Jegyek a Szervezési és Közönségkapcsolati Irodában, a jegypénztárban, a Nagymező utcai pavilonban és weboldalunkon ide kattintva vásárolhatók.

Tartsanak velünk!


« Vissza ide : Hírek