Hírek

Te rongyos élet

Két időpontban is megtekinthető a Kálmán Imre gála

2022. aug. 11.

Kedves Közönségünk!
A Budapesti Operettszínház a 2022/2023-as centenáriumi évad nyitányaként szeptemberben nagyszabású gálával kedveskedik Nézőinek.
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a Te rongyos élet gálát szeptember 10-én 19 órai kezdettel is műsorra tűzzük. Az előadásra honlapunkon, színházunk jegypénztárában, illetve szervezési osztályunkon vásárolhatnak jegyeket.

Te rongyos élet - 0

A szeptember 10-én és 11-én Homonnay Zsolt rendezésében színpadra kerülő, sok-sok meglepetést tartogató est során Kálmán Imre emléke előtt tisztelegve a szerző legnagyobb örökzöldjeiből nyújtunk át egy csokrot, mintegy keresztmetszetét adva a Kálmán-operettek színes, szórakoztató világának. A szeptember 10-i előadás jótékony célt is szolgál: bevételével intézményünk az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja, amelynek célja az autisták életének segítése, hogy a legjobb Önmagukká válhassanak.

Te rongyos élet - 1
Szabadság, szerelem (Huszka-gála)
Fotó: Mahunka Balázs

A hungarikumként nyilvántartott operett a világ számos országában nagy népszerűségnek örvend. A műfaj gyöngyszemeit nem csupán mi, magyarok játsszuk, ám a magyar ember temperamentuma teszi ezt a műfajt a világon egyedülálló módon hatásossá és egyedivé. Ebből a páratlan magyar virtusból adnak ízelítőt színházunk sztárjai, Bojtos Luca, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Langer Soma és Vadász Zsolt. Előadásukban egyebek közt a Marica grófnő, A bajadér, a Csárdáskirálynő és a Cirkuszhercegnő népszerű dallamai is felcsendülnek majd.

Te rongyos élet - 2A Lehár-gála fináléja
Fotó: Art&Lens Photography

Homonnay Zsolt, a gála rendezője a készülő előadás kapcsán kiemelte: "Kálmán Imrét kortársai az "Operett Császárának" nevezték, és így emlegetjük ma is. Ezen a csodálatos muzsikákkal teli gálán bepillantást nyerhetünk a zeneszerző géniusz belső világába is, megismerhetjük életének néhány meghatározó momentumát, és megfigyelhetjük, ahogy ezek az események és érzések dallamokká alakulnak. Tanúi lehetünk annak a folyamatnak, ahogy Kálmán Imre muzsikától zengő, gyönyörű saját világát a XX. század történelmi viharai közepette egy egyre mélyülő szakadék elválasztja a körülötte zajló valódi, kegyetlen élettől" - avatott be a készülő produkcióval kapcsolatos tervekbe a rendező, hozzátéve, hogy Dézsy Szabó Gábor megformálásában a zeneszerző - akinek érzéseit és emlékeit a zene múzsái váltják dalamokká a színpadon - saját maga mesél majd hontalanná váló életéről, és a visszaemlékezés perceiben természetesen nem hiányozhat társaságából szeretett tacskó kutyája sem.

Te rongyos élet - 3Laki Péter, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, a Budapesti Operettszínház Énekkara és Balettkara
Fotó: Mahunka Balázs

A Budapesti Operettszínház társulata nagy hangsúlyt helyez arra, hogy lehetőségei szerint támogassa a társadalom számára fontos kezdeményezéseket. Legutóbb június 26-án, a Vidd magaddal a kedvencedet a munkahelyedre naphoz kapcsolódva rendeztünk jótékonysági gálát, melynek bevételével a Lelenc Kutyamentő Egyesületet támogattuk. A szeptember 10-én, 19 órai kezdettel megvalósuló Kálmán-gála bevételét intézményünk az Együtt az Autistákért Alapítvány számára ajánlja fel.
Az Alapítványról bővebben honlapjukon keresztül tájékozódhatnak:
https://egyuttazautistakert.hu


« Vissza ide : Hírek