Hírek

The Best of Bond Symphonic a Papp László Sportarénában Hatalmas sikert aratott a grandiózus koncertshow!

2023. márc. 22.

 

A Budapesti Operettszínház szólistái, a Danubia Zenekar, valamint James Bond magyar hangja, azaz Kautzky Armand, elvarázsolták az Aréna többezer fős közönségét!

Íme a felejthetetlen este receptje: végy 24 Bond-dalt, 6 kiváló énekest, 1 minden műfajban brillírozó szimfonikus zenekart és világszínvonalú látványvilágot. Rázd (vagy inkább keverd) össze egy tehetséges karmester és egy, a műfajt zsigereiben hordozó rendező segítségével, végül fűszerezd meg James Bond magyar hangjával.

A The Best of Bond Symphonic koncertshow március 19-én este ezzel az örökzöld koktéllal repített mindenkit a világ leghíresebb titkosügynökének rejtélyes világába!  Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Dolhai Attila és Homonnay Zsolt előadásában hatalmas energiákkal csendültek fel az ikonikus Bond-slágerek, köztük a Golden Eye, a Diamonds are forever, Thunderball, a The world is not enough vagy a Skyfall- ez utóbbi Cseh Dalma zongorajátékával hangzott el.
Fotók: Elek Ferenc

A koncert elején a Bond-stílus eleganciájával köszöntötte a nézőket a házigazda: „A nevem Armand, Kautzky Armand”, majd az elhangzó számok között a Bondot alakító sztárokról, kultikus helyszínekről, filmes kuriózumokról anekdotázott. A nézők megtudhatták, hogy James Bondot eddig körülbelül 5000-szer lőtték le, hogy összesen 79 Bond lány bukkant fel a titkosügynök oldalán, és hogy az eredeti „James Bond” valójában egy amerikai ornitológus volt, akinek egyik könyve Ian Fleming kezébe került és hasznosnak találta a nevet, amikor egy „lehetőleg hétköznapi” nevet keresett főhősének.

Homonnay Zsolt rendezői koncepciójában a zene mellett nagy hangsúlyt kapott a filmek hangulatának felelevenítése, a legmodernebb technika keveredett a koncerten a filmes látványvilággal és a szimfonikus hangzással, valamint Kapitány Dorottya és Molnár Máté táncművészek szenvedélyes, kifejező koreográfiájával. 

„Fantasztikus látvány, hangzás, a Danubia Zenekar virtuóz játéka, Tassonyi Zsolt karmester vezényletével, lélegzetelállító énekesi teljesítmények, valamint az exkluzív, a show stílusához illő koreográfia, ez volt a Bond Symphonic. Ez a koncert bárhol a világon hatalmas sikert aratna, ebben biztos vagyok. Hatalmas élmény volt az elkészítés minden pillanata!” -nyilatkozta a koncert után Homonnay Zsolt. „A James Bond főcímdalok mögött, melyek tulajdonképpen hatvan év zenei ízlésének a csúcsdalai, több mint fél évszázad lenyomatát képezik, emellett a filmek változatos helyszínei is megelevenedtek, így a nézőknek egy igazi időutazásban lehetett részük -térben és időben egyaránt.”  

Homonnay Zsolt, a koncert rendezője | Fotó: Elek Ferenc 

A világslágereket előadó Bond-lányok (Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika és Poyák Lilla) tündöklően elegáns estélyikben léptek színpadra, a stylingért és csodás ruhákért köszönet Jenei Petra jelmeztárvezetőnek! A Bond-fiúk (Dolhai Attila, Homonnay Zsolt) természetesen szmokingban, sportautóval és motorral érkeztek - vagy éppen menekültek. 

A legmodernebb világítás- és hangtechnika egészítette ki az énekesek és a Danubia Zenekar produkcióit, 160 robotlámpa, és 300m2  ledfal gondoskodott a világszínvonalú látványról az Arénában.

Fotó: Elek Ferenc

A produkció igen impozáns megjelenéssel érkezett az Arénába” - mesélte a koncert látványtervezője, az Operettszínház műszaki igazgatója, Somfai Péter. „A szimfonikus zenekar teljesen beleépült a színpadképbe, a ledfalakon a Bond-filmek világát, helyszíneit, történetét, hangulatát megidéző vetítésekkel értük el, hogy az összhatás nagyon erős legyen. A vetítések mindvégig követték a filmek emblematikus eseményeit,” - folytatta Somfai Péter – „akár James Bond Lotus Esprit-tel tett tenger alatti utazásáról, a menekülésről a krokodilok hátán, vagy a síelés közben motoros sárkánnyal történő üldöztetéséről volt szó. Az élő jelenet és a háttérfilm egybeolvadt, így vált lehetővé, hogy míg Homonnay Zsolt egy valódi motorral száguldott a színpadon egy helikopter üldözhette, Dolhai Attila pedig egyszeriben cápák közt találta magát.” 

Fotó: Elek Ferenc

A Budapesti Operettszínház szólistáit a koncert után rajongók várták, akik Budapestről, Győrből és Székesfehérvárról érkeztek a „meet&greet” exkluzív eseményre, ahol koccinthattak kedvenc sztárjaikkal, dedikáltattak velük, illetve közös fotók is készültek. Az esemény résztvevői elárulták, hogy számukra, akik a színház előadásainak állandó nézői, nagy élményt jelentett, hogy a művészekkel egy ilyen különleges koncerten és helyszínen találkozhattak.

 „A Budapesti Operettszínház művészeti tevékenységét a minőségi szórakoztatás jegyében a komplexitás, a diverzitás jellemzi. A műfaji sokszínűség égisze alatt mindig egy kicsit feszegetjük a kereteket, a Bond Symphonic koncert is ennek az iskolapéldája volt” – mondta a koncert sajtótájékoztatóján Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, hangsúlyozva, hogy ahogyan a színház repertoárján megjelenő többi előadás esetében, most is a legmagasabb minőségre törekedett az intézmény.


A The Best of Bond Symphonic koncertshow közreműködői 


« Vissza ide : Hírek