Hírek

Újévi közlemény - Operett online

2021. jan. 05.

Közel 50.000-en láthatták a Budapesti Operettszínház online Újévköszöntőjét!

Nagy sikerrel indult az Operett online decemberben: A Csárdáskirálynő, az István a király, az Abigél és egy karácsonyi verses-táncos összeállítás közvetítésével több ezer nézőt ért el napi szinten a teátrum streaming-szolgáltatása.

A színház különleges ajándékkal köszönte meg nézőinek az egész éves kitartást és hűséget: december 31-én nagyszabású szilveszteri gálát közvetített az Operett online, melyen a színház Musical-együttese, Balettegyüttese, Énekkara és Zenekara mellett a társulat több, mint negyven szólistája is fellépett. A legismertebb operett- és musicalslágerekben bővelkedő, bő kétórás műsor annyira magával ragadta a nézőket, hogy sokan egymás után többször is megnézték. 

A december 31-én közvetített Újévköszöntő gálára több, mint 12.500 regisztráció érkezett, így becslések szerint közel 50.000 néző láthatta a műsort. Az érdeklődés az Operettszínház facebook-oldalán is érezhető volt, mely decemberben több, mint egymillió embert ért el.

Az ünneplésnek még nincs vége: Vízkereszttel kezdődik a farsang, így közkívánatra újra elérhető lesz a Budapesti Operettszínház Újévköszöntő gálája 2021. január 6. és 9. között!

A Budapesti Operettszínház januárban számos új online-műsorral jelentkezik!

Jegyek: https://online-operett.jegy.hu/#/event

Tajtékos Dalok - Boris Vian revü

(Főbb szerepekben: Györgyi Anna, Gubik Petra, Földes Tamás, Kocsis Dénes)

Online premier 2021. január 15. 19:00 - 23:00

 Újévi közlemény - Operett online - 0

Abigél - új szereposztással!

(Főbb szerepekben: Kardffy Aisha, Mészáros Árpád Zsolt, Siménfalvy Ágota, Bardóczy Attila, Magócs Ottó,  Füredi Nikolett, Bálint Ádám)

Online premier 2021. január 16. 19:00-23:00

Újévi közlemény - Operett online - 1

János vitéz

(Főbb szerepekben: Dolhai Attila, Bordás Barbara,  Erdős Attila,  Földes Tamás,  Fischl Mónika,  Oszvald Marika)

Online premier 2021. január 22. 19:00-23:00

 Újévi közlemény - Operett online - 2

Szörényi - Bródy: István, a király - új szereposztással!

(Főbb szerepekben: Sándor Péter, Dolhai Attila, Siménfalvy Ágota, Szomor György, Kerényi Miklós Máté, Magócs Ottó)

Online premier 2021. január 29. 19:00-23:00

Újévi közlemény - Operett online - 3

A Pendragon-legenda

(Főbb szerepekben: Kerényi Miklós Máté, Szomor György, Janza Kata, Pesák Ádám, Simon Panna Boglárka, Mészáros Árpád Zsolt)

Online premier 2021. február 5. 19:00-23:00

 Újévi közlemény - Operett online - 4

A színházak számára különösen nehéz helyzetet hozott a járvány második hulláma, melynek egyik jelensége az online eseményeken is "hallható" volt - vagyis épp, hogy nem volt hallható: Sok néző a hiányzó tapsokból érezte át, mekkora kihívást jelent az egész társulat számára üres nézőtér előtt, a szokásos nézői interakció nélkül játszani.

Az Operettszínház művészeinek profizmusának köszönhetően maga a produkció semmit sem veszít értékéből, és ugyanúgy képes eufóriába hozni a nézőt, csak éppen otthon. Sokan virtuálisan, kommentek formájában küldték a tapsot, záporoztak a hálás visszajelzések nemcsak határon belülről: határon túli területekről, sőt, tengeren túlról is sokan követték az előadást. Többek között német, finn, brit, kanadai nézők is csatlakoztak a közös online-eseményhez.

Az online színház egyik sajátossága, hogy a "színházba" járásnak új technikáját el kell sajátítani. Mind a társulat, mind a rajongók számára szokatlan és új kihívásokat rejt az internetes felület: az internetkapcsolat stabilitása, a különböző postafiókokba érkező megerősítő e-mailek, a megfelelő böngésző kiválasztása, kísérletezés a különböző okos-eszközökkel, az egész online-fizetési folyamat más nyelvezete sokak számára új volt.

Az Operettszínház és az Interticket stábja együttesen mindent megtesz azért, hogy a néző minél gyorsabban és egyszerűbben élvezhesse otthonról az előadást, felkészült, segítőkész csapat munkatársai és az Operettszínház online csatornáin elérhető útmutatók segítenek az eligazodásban.

A lezárásokkal az Operettszínház előzetesen meghirdetett évada is megváltozott:

-          A Mosoly országa 2021. január 21-re kitűzött bemutatóját a színház novemberre halasztja.

-          A jelenlegi állás szerint a 2021. március 26-i Nine musical-bemutató változatlan időpontban kerül színpadra,

-          2021. második felében még egy bemutatóval készül a Budapesti Operettszínház: A hegedűs a háztetőn várhatóan egy májusi előbemutató után nyáron lesz látható a Margitszigeti Szabadtéri színpadon, és ezt követően ősztől kerül repertoárra az Operettszínházban.

Nézői hűségét, kitartását a Budapesti Operettszínház további újabb magas minőségben közvetített előadásokkal hálálja meg.


« Vissza ide : Hírek