Hírek

Üzen a Kárpát-medence

Átadták a Magyar Művészetért Díjakat

2022. jún. 03.

A Nemzeti Összetartozás Napjának előestéjén ünnepélyes keretek között került sor ma a Magyar Művészetért Díjrendszer (Zrínyi Ilona-díj, A Magyar Művészetért Díj, Árpád fejedelem-díj, A Színész Díj, Ex Libris Díj) jubileumi díjátadó gálájára a Klauzál Gábor Művelődési Központban.

A Magyar Művészetért Díjat vehetett át:

Kiss-B. Atilla, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, akadémikus, egyetemi docens, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára, a Budapesti Operettszínház főigazgatója,Üzen a Kárpát-medence - 0Kiss-B. Atilla (fotó: Art&Lens Photography)

Rátóti Zoltán, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, Érdemes és Kiváló Művész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, a Budapesti Operettszínház Anne Frank naplója előadásának rendezője,
Üzen a Kárpát-medence - 1Rátóti Zoltán (forrás: https://nemzetiszinhaz.hu/muvesz/ratoti-zoltan)

Párkányi Raab Péter, Kossuth-díjas magyar szobrász, a Budapesti Operettszínházban található Honthy Hanna szobor és a készülő Fényes Szabolcs szobor alkotója.
Üzen a Kárpát-medence - 2Párkányi Raab Péter (forrás: https://www.adontes.hu/alkotok/parkanyi-raab-peter)

A Magyar Művészetért Díjat 1987-ben alapította Gubcsi Lajos, célja a Magyarországon és a határon túl alkotó magyar művészek munkájának megbecsülése, támogatása, díjazása, kiadványokban történő bemutatása.

A díjátadó gálán a Kárpát-medence meghívott művészei adtak műsort, köztük az Erdőfű zenekar Kiss-Balbinat Ádám vezetésével, aki édesapjával, Kiss-B. Atillával együtt is színpadra lépett.  

Valamennyi díjazottnak szeretettel gratulálunk!


« Vissza ide : Hírek