Hírek

Virágot Algernonnak

2019. okt. 17.

{KEP,}A musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye, sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye volt. 27 nyelvre fordították le és több mint ötmillió példányban adták ki. A regényből Oscar-díjas film is készült.

Virágot Algernonnak  - 0

A történet a szellemileg visszamaradt 32 éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól, aki miközben egy hatéves gyerek szintjén van, mégis hatalmas elszántsággal és örömmel vesz részt egy orvos csoport kísérletében, mert normális akar lenni. És valóban, egy operációval meg tudják növelni az intelligencia-hányadosát, s a korábban 70-es IQ-val rendelkező férfi megtanul több nyelven, különböző tudományterületek szakértőjévé válik, sőt az eljárást kidolgozó orvosokat is lehagyja saját kutatási programjuk elemzésében.

Virágot Algernonnak  - 1

A Charlie Gordonnal végzett kísérlet azonban nagyon keményen teszi fel a kérdést: mikor és meddig szabad elmenni egy emberrel végzett kísérletben? Mennyire kell teljes értékű embernek tekinteni egy alacsonyabb IQ-val rendelkező társunkat, és mennyire tartozunk felelősséggel mindazért, ami vele történik? 

Virágot Algernonnak  - 2

Ez a történet talán recept a túlélésre, mese arról, hogy olyasmire is képesek vagyunk, amire nem is gondolnánk.

Aki szereti az elgondolkodtató, mélyen megindító történeteket, semmiképp se hagyja ki!

Jegyek ide kattintva válthatók. 

(fotók: Gordon Eszter)« Vissza ide : Hírek