Hírek

Zenés nyári estek a Festetics kastélykertben

2020. aug. 14.

Zenés nyári estek a Festetics kastélykertben - 0

Két különleges zenés színházi produkcióval várja a közönséget augusztus végén a keszthelyi Festetics-kastély. A produkciókat a Magyar Teátrumi Társaság és a Helikon Kastélymúzeum szervezésében a Budapesti Operettszínház és a Musical Neked Produkció hozza el a városba.

Augusztus 22-én este egyszeri és megismételhetetlen musical improvizációt láthatnak a nézők, amelynek nemcsak a hátterét adja impozáns díszletként a kastély, de a témáját is a város, a Festetics család és az épület izgalmas történeteiből alkotják meg a színpadon. Szente Vajk rendező a szólisták, Peller Anna, Polyák Lilla, Csonka András és egy meglepetésvendég improvizációira éppúgy épít, mint a nézők ötleteire, miközben felcsendülnek a világ legismertebb musical-slágerei. A szólistákat Erős Csaba kíséri zongorán.

Augusztus 23-án Szabadság, szerelem - festői operettest a Festetics kastélykertben címmel a Budapesti Operettszínház ad fergeteges gálaműsort. Világhírű operettjátszásunk legismertebb szerzői és ünnepelt sztárjai, pezsgő táncjelenetek és igazi magyar virtus - mindez a keszthelyi Festetics-kastély romantikus környezetébe költözik egy estére, neves szólisták előadásában: Fischl Mónika, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Kiss Diána, Lévai Enikő, Vadász Zsolt, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long.  

Zenés nyári estek a Festetics kastélykertben - 1

Velük együtt Bécstől Budapestig beutazhatják a nézők az operett színes világát Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss, Jacques Offenbach gyönyörű dallamai szárnyán. Az Operettszínház Balettkara vérpezsdítő táncprodukciókkal színesíti az estét Lénárt Gábor koreográfiájában.

Kálmán Imre legkedveltebb operettslágerei között felcsendülnek a Hej, cigány, a Ringó vállú és a Szép város Kolozsvár, megidézve a Színház következő nagy őszi operettpremierjét, a Marica grófnőt.  A fülbemászó dallamok garantáltan dalra fakasztják a közönséget is!

A gála rendezője Angyal Márta, vezényel: Pfeiffer Gyula főzeneigazgató.

Az előadásokra a Helikon Kastélymúzeum jegypénztáraiban, valamint a jegymester.hu online felületén még vásárolhatók jegyek.
                                                
Zenés nyári estek a Festetics kastélykertben - 2
A fotón Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója, Szendy Szilvi, a Budapesti Operettszínház szubrettje és Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója látható.

« Vissza ide : Hírek