Interaktív tabló

Ábrahám Gabriella

2020. jún. 01.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Nagyon szeretem, ha a természetben készül rólam kép. Egy jó fotó természetes fényben, abban a közegben, ahol jól érzem magam: ez tükrözi leginkább vidám személyiségemet.
Ábrahám Gabriella - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba?

A Talentum Táncművészeti Szakiskola és a Gór Nagy Mária Színitanoda elvégzése után a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Komáromi Jókai Színház tagjaként játszottam szerepeket. A családom hiánya húzott vissza Budapestre: 2005-ben jelentkeztem az Operettszínházba, ahol a Musical Ensemble tagja, és 2006-tól már az Operett Akadémia tanulója is lehettem.

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

2008-ban kaptam meg az Abigél című musical cserfes Kis Marijának szerepét, amit 11 éven át játszhattam.

2010-ben szubrett kategóriában második helyezést értem el a Lehár Énekversenyen, ahol az érem mellett rengeteg tapasztalatot is szerezhettem.

Olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy a nagysikerű Disney-musicalben, A Szépség és a Szörnyetegben három szerepet is váltogathatok német nyelven. A mindig kacér Babette, az operák színpadára visszavágyó Madame de la Nagy Böhöm, és a bolondos Libuska megformálása számomra mind kedves és hálás feladat, amivel egész családokat szórakoztathatunk - immáron 15 éve.

4. Válaszolj egy képpel arra a kérdésre, hogyan tudsz most próbatermen kívül gyakorolni!

Itthon is nagyon élvezem a mozgást! Szerencsére hatalmas terek állnak rendelkezésemre, hogy ne zavarjam a családtagjaimat, miközben Godó Gabi balettgyakorlatait végzem, tornázom, vagy online énekórát veszek mesteremtől, Kéringer Lászlótól.
Ábrahám Gabriella - 1

5. Mutass be képpel is egy olyan foglalatosságot, amire több időd volt a karantén alatt!

Már édesanyám is kötött, varrt ruhákat a családnak. Ezen felbuzdulva - és mivel kötni már megtanultam egy külföldi turné alatt - vettem egy csodás varrógépet. Azóta már szinte minden családtagnak lett pamut bevásárlózsákja, maszkja és új pizsamája. Nagyon élvezem, hogy a járvány idején is kiélhetem alkotási vágyamat!

 Ábrahám Gabriella - 2

6. Ha minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, mi lesz az első dolog, amit megteszel?

Várom, hogy ismét utazhassak! Már eddig is csodás helyekre jutottam el a férjemmel, nagyon vágyom az újabb kalandokra és felfedezésekre. Először biztosan vízpartra fogunk menni, az tökéletesen feltölt!

A másik, ami pótolhatatlan és hiányzik, azok az ölelős-puszilós üdvözlések a családdal vagy a barátokkal való találkozásokkor. Ezért várom azt is, hogy a megszokott társasjátékozós kerti sütögetéseinket is újra megtarthassuk együtt!

 Ábrahám Gabriella - 3

6+1. Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

Nagyon szeretek minden színpadon nem látható, de ahhoz szervesen hozzátartozó munkálatba belekóstolni. Kifejezetten érdekel a dramaturg és a szövegíró munkája. Saját szórakoztatásomra vagy kisebb felkéréseknek eleget téve szoktam is dialógust vagy szöveget írni dalokhoz. Pont ennyire szép és izgalmas feladatnak találom a stylistok munkáját. Hobbiból volt már ahhoz is szerencsém, hogy kedves barát, ismerős videóklipjéhez, koncertjéhez találhattam ki a jelmezt és látványt. 

 Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya


« Vissza ide : Interaktív tabló