Interaktív tabló

Aczél Gergő

2020. júl. 01.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Mondjuk ezt itt? Nem túl friss kép, sőt... Viszont jól mutatja azt az örömöt, amivel igyekszem élni az életemet.
Aczél Gergő - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba? 

Kacskaringós, élménydús, változatos, szerencsés... Milyen terjedelemben mesélhetek? Hála a nagy Tervezőnek, lenne mit! A Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes, DESZOV (Dunaújvárosi Elektromos Szolgáltató Vállalat), Állami Balettintézet, Budapest Táncegyüttes, KET, Honvéd Művészegyüttes, Szegedi Kortárs Balett, Péceli Lótenyésztő Szakmunkásképző, Megasztár - ezen az útvonalon haladva értem el egészen idáig.

3Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Nehéz kérdés, mert nagyon sok mindenért lehetek hálás. Első helyen talán az áll, hogy a német nyelvű Szépség és a Szörnyetegben Maurice szerepét játszhattam. Nagy élmény volt az is, hogy egy nagyszínpadi produkciónak, a Márió és a varázslónak lehettem koreográfusa, és bár a Notre Dame-i toronyőr Bírójaként csak néhány sort énekelhettem, mégis nagy élvezettel merítkeztem meg az előadásban. Soha nem kaptam semmilyen díjat vagy elismerést, de dolgozhattam és dolgozhatok olyan néptánc, moderntánc, és musical együttesekben, színházakban, amelyek mindegyike a maga műfaján belül az országban, de talán szélesebb körben is a legmagasabb színvonalat képviselte, képviseli. Én ezt élem meg szakmai sikerként. De ha őszinte akarok lenni, a legnagyobb sikereimet nem is a színpadon arattam, hanem például a magyar érettségimen, egy sajtótájékoztatón, amit egy hajón tartottak (ahová - mivel elkéstem - egy motorcsónakról másztam át a Duna közepén), vagy a Balettintézetben tartott búcsúbeszédem alkalmával.

4 .Válaszolj egy képpel is arra a kérdésre, hogy érzed magad a karantén után! Mit tanultál ebből az időszakból?

Én alapvetően jól éreztem magam a karantén alatt is. A home office keretében a művészi -és kreatív énemet is frissen kellett tartanom, közben annyit lehettem a gyerekeimmel, mint talán még soha, és mivel a korlátozások nem érintették a Pilis hegységet, kirándulni is tudtunk. Ráadásul én remekül elvagyok otthon is, szóval túl azon, hogy aggódtam anyukámért, és hogy furcsa volt megtapasztalni ezeket a szigorú korlátozásokat, remekül éreztem magam. Ez a kép azt hiszem, hogy Dömörkapun készült.
Aczél Gergő - 1

5. Hogyan képzeled el a visszatérést a megszokott életbe? Mi lesz az első két dolgod, amit megteszel?

Azt gondolom, hogy a megszokott élet majd augusztusban tér vissza, amikor újra elkezdünk dolgozni a színházban. Az a helyzet, hogy már hiányoznak a kollégák! Kreatív otthon is tud lenni az ember, énekelhet is, gyakorolhat is, de az ugratások, együtt nevetések az öltözőben, próba közben, ezek már nagyon hiányoznak. Addig is megpróbálom jól kihasználni a nyarat, ha belefér a keretbe, akkor talán utazás is lesz. De nagy strandolások a fiaimmal mindenképpen!
Aczél Gergő - 2

6.Mit tartasz a legszebbnek és a legnehezebbnek a szakmádban?

A színház néha nagyon végletes létforma. Szép, változatos, színes, de sokszor kerülünk olyan helyzetbe, ami érzelmileg, szakmailag, vagy akár emberileg valamilyen módon a szélső érték közelébe sodor minket. Ez egy izgalmakkal teli világ, de rettenetesen nehéz, minden értelemben igénybe veszi az embert. Hogy ez mennyire így van, azt jól szemlélteti ez a kép is. Csak össze kell hasonlítani egy mostani fotómmal!
Aczél Gergő - 3

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad! 

A Megasztár után majdnem megjelent egy kislemezem, de mivel a lemez elkészültével a borítótervet éreztem a project legerősebb pontjának, inkább úgy döntöttem, hogy nem jövök ki vele. Viszont tizenöt év után itt az alkalom, hogy legalább ezt megosszam a nagyközönséggel!
Aczél Gergő - 4

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya  


« Vissza ide : Interaktív tabló