Interaktív tabló

Bedő Dorisz

2020. máj. 22.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Szívesen nézek erre a képre, azt hiszem, jól tükrözi a személyiségemet. Mosolygós, nyitott embernek tartom magam.

Bedő Dorisz - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba?

A 14 év operaházi tagság után úgy éreztem, változásra van szükségem. Az Operettszínház balettegyüttese és repertoárja győzött meg arról, hogy ide jelentkezzek. Szerencsére rögtön fel is vettek. Azt hiszem, mind szakmai, mind társulati szempontból jó döntést hoztam. Szeretek itt lenni, most már két éve. 

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Mai napig jó szívvel gondolok vissza arra, amikor ifj. Harangozó Gyula szerződtetett a Magyar Állami Operaházba, és rögtön egy szóló feladatot bízott rám a Hófehérke és a hét törpe című balettjében. 

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy együtt dolgozhattam és sokat tanulhattam Seregi Lászlótól. Nagyon szép szóló szerepeket köszönhetek neki is, többek között a Makrancos Katában és a Rómeó és Júliában. 

Most pedig, 16 év után, ismét együtt dolgozhatok ifj. Harangozó Gyulával, mivel az Operettszínház műsorra tűzte a Diótörőt, amiben a Barbi baba szerepét bízta rám. 

4. Válaszolj egy képpel is arra a kérdésre, hogyan tudsz most otthon gyakorolni!

Nehéz itthon gyakorolni, természetesen nincsenek meg azok a körülmények, amik egy balett-teremben adottak. Ezért leginkább a talajon elvégezhető erősítéseket és nyújtásokat csinálom. Szerencsére az idő is nagyon szép, ezért amikor tehetem, elmegyek futni, hogy megfelelő kondícióban maradjak. 
Bedő Dorisz - 1

5. Mutass be képpel egy olyan foglalatosságot, amire végre lett több időd!

Nagyon szeretek rajzolni, most erre bőven jut időm. A művészi ambícióimat így tudom jelenleg a leginkább kibontakoztatni.
Bedő Dorisz - 2 

6. Hogyan képzeled el a visszatérést a megszokott életbe? Mi lesz az első két dolog, amit megteszel? Válaszolj néhány mondattal és egy képpel!

Imádom a Szentendrei Skanzent. Oda biztosan elmegyek, amint lehetséges. A másik dolog természetesen az, hogy találkozom a családommal és a barátaimmal. 
Bedő Dorisz - 3

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

Hat évesen szerelmes voltam Billy Idol-ba! :)

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya 

 

« Vissza ide : Interaktív tabló