Interaktív tabló

Fekete-Kovács Veronika

2020. máj. 29.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Ez egy nehéz kérdés....:)  Kettő képpel szeretnék rá válaszolni. Egy régi portréval, amit nagyon szeretek, mert látszik rajta a játékosság, az életkedv, és egy kis titokzatosság is. A másik képre pedig azért esett a választásom, mert olyan környezetben készült, ahol nagyon otthon érzem magam. A természetben - túrázás, kerékpározás és lovaglás közben - azért vagyok önmagam, mert mindig akad valami kaland és kihívás, ugyanakkor megnyugtat és egységélménnyel tölt el. Számomra egyébként még a színpad tudja ezeket az érzéseket megadni.

  Fekete-Kovács Veronika  - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba? 

Már gyerekkoromban is vonzódtam a musicalekhez. A gimis éveim alatt kezdtem el rendezvényeken énekelni, majd magánének-tanárhoz járni. Kerestem az alkalmakat arra, hogy énekelhessek és táncolhassak, főleg musicalekben és operettekben. Érettségi után meghallgatásokra jártam, és mindig találtam lehetőségeket a szakmai fejlődésre. Természetesen mint az ország egyik vezető zenés színháza, nagyon vonzott a Budapesti Operettszínház, így felvételiztem a stúdiójába, a Pesti Broadway Stúdióba. Már a tanulás évei alatt is számos előadásban szerepelhettem, kis megszakítással pedig immár több mint tíz éve vagyok a színháznál. 

 3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Három csodás női szerepet szeretnék említeni, amiket eljátszhattam, játszhatok. Az első Anna Karenina, akinek alakját a másodéves záróvizsgán volt szerencsém megformálni. Ez azért óriási dolog számomra, mert ez a darab az egyik legrégebbi ?lúdbőrözős" színházi élményeim egyike. A második Esmeralda, A Notre Dame-i toronyőr című előadás női főhőse. Bár sajnos csak rövid ideig játszhattuk ezt a gyönyörű zenéjével teljesen elvarázsoló darabot, Esmeralda mégis nagyon a szívemhez nőtt. A harmadik siker pedig A Szépség és a Szörnyeteg Disney-musical német nyelvű turnéjában Belle, a Szépség, valamint Teamama megformálása. Ez a darab és a turné már ezer szállal kötődik hozzám, és végtelenül hálás vagyok, hogy a részese lehetek. 

 4. Válaszolj egy képpel arra a kérdésre, hogyan tudsz most próbatermen kívül gyakorolni! 

Egy kicsi lakásban a bútorok általában útban vannak, ha az ember edzeni, táncolni szeretne, de a képen látható szék kivétel. Nemcsak a balettgyakorlatok alatt bizonyult tökéletes támasztéknak, de az erősítő edzéseknél is sokszor hasznos. Természetesen nekünk a hangképzést is szinten kell tartani, de erről azt hiszem, nincs értelme képet megosztani.

Fekete-Kovács Veronika  - 1
5. Mutass be képpel egy olyan foglalatosságot, amire több időd volt a karantén alatt! 

Nagyon érdekelnek az alternatív gyógymódok és egészségmegőrző lehetőségek, összefoglalva a természetgyógyászat. Ha ezekkel komolyabban is szeretnék foglalkozni, ahhoz első lépésben meg kell tanulnom, hogyan működik pontosan az emberi szervezet, és milyen főbb működési zavarok és betegségek merülhetnek fel. Most volt időm online elvégezni egy egészségügyi tanfolyamot, és tanulni a hozzá tartozó vizsgára. :) Bár néha inkább csak néztem, hogyan nőnek a paradicsomtöveim...
Fekete-Kovács Veronika  - 2

6. Ha minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, mi lesz az első dolog, amit megteszel? 

Tavaly nyáron a párommal eltöltöttünk egy csodás hetet Rodoszon, és korábban azt terveztük, hogy idén visszatérünk oda, mert nagyon megszerettük a helyeket és az ottani embereket egyaránt. De a jelenlegi körülmények miatt valószínűleg nem vállalnánk be egy külföldi utazást, így képekben emlékezünk. Amit viszont biztos megteszek, ha már biztonságosnak ítélem meg, hogy végre megölelgetem Édesanyámat! 
Fekete-Kovács Veronika  - 3

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

 Nem sokan tudják, de régen nézőtéri ültetőként is dolgoztam a színházban. :)


Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya


« Vissza ide : Interaktív tabló