Interaktív tabló

Gallai Zsolt

2020. máj. 25.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy.

Nem igazán szeretem magamról a fotókat, de talán ez az, ami leginkább én vagyok. Pár éve készült az egyik kedvenc kávézómban. Nagyon szeretek bizonyos rituálékat, mint például az ebéd utáni kávézás a barátaimmal, és ez a kép is egy ilyen alkalommal készült.
Gallai Zsolt - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba?

2003-ban végeztem a Táncművészeti Főiskolán klasszikus balett szakon, és egyenesen az Operaházba szerződtem. Két évvel később a Pécsi Balettnél kóstolhattam bele a modern tánctechnikákba, ami teljesen új feladatok és lehetőségek elé állított. Pécsett két évet töltöttem, ezt követően újabb öt év Operaház, ahol újra a Nemzeti Balett tagja lehettem. A Budapesti Operettszínház Balettkarához 2012-ben csatlakoztam, itt újabb kihívások vártak, hiszen nagyon sokféle táncstílust kellett magas színvonalon elsajátítani. Ilyenek például a néptánc különböző elemei, showtánc, revü, sztepp, charleston, street dance stb.

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

A Pécsi Balettnél kaptam először szóló szerepeket, ezért nyilván az itt töltött évek nagyon sokat jelentenek szakmai szempontból. Ha egy szerepet kell kiemelni, akkor Jurányi Patrik Bahnhof című előadásából a Hajléktalan szerepét választanám. Jó hangulatú próbafolyamatként emlékszem vissza erre a munkára, és izgalmas volt a karakterformálás része is. A Budapesti Operettszínházban eltöltött évek alatt volt szerencsém eltáncolni az összes szóló szerepet, de furcsa módon két olyan szerepet emelnék ki, amelyeknek a stílusát nem ebben a színházban tanultam. Ezek Harangozó Gyula Diótörő című balettelőadásában a Herceg és a Drosselmeyer szerepei, valamint Vincze Balázs - aki, a szerződtetésem ideje alatt a Pécsi Balett igazgatója volt - A képfaragó című előadásának címszerepe. 

4. Válaszolj egy képpel is arra a kérdésre, hogyan tudsz most otthon gyakorolni!

A balett termen kívüli gyakorlás korlátozza a lehetőségeket, de szerencsére van egy balettmesterem itthon is, aki segíti és könnyíti a munkámat. Viccet félretéve, próbálunk mindent megtenni, amit a körülmények megengednek.
Gallai Zsolt - 1

5. Mutass be képpel is egy olyan foglalatosságot, amire végre lett több időd!

Régóta terveztem, hogy veszek magamnak egy kiskutyát, akivel rengeteg időt tudok eltölteni.
Gallai Zsolt - 2

6. Hogyan képzeled el a visszatérést a megszokott életbe? Mi lesz az első két dolgod, amit megteszel?

Nagyon várom azt, hogy végre személyesen is találkozhassak azokkal, akikkel az utóbbi időben csak online tartjuk a kapcsolatot. Az egyik legjobb barátommal általában a Lukács fürdőben szoktunk az élet nagy dolgairól diskurálni - lesz mit megbeszélnünk az elmúlt időszakról.

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

Kevesen tudják rólam, hogy kétszer teljesítettem Nagyatádon az Ironman távot váltóban, először Kristóf Istvánnal, másodszor Németh Ádám barátommal, amire Flier Lajos énekes kollégám segített felkészülni, aki egyébként tízszeres egyéni Ironman. Az Ironman táv 3800 méter úszást, 180 kilométer kerékpározást, és 42 kilométer futást jelent. Már a felkészülési időszak is hatalmas élmény volt, a balettóra előtti úszóedzések, a próbák közötti futások és a hétvégi hosszú bringázások igencsak igénybe vették a fizikai tűrőképességemet, de a verseny szlogenje ad magyarázatot erre az időszakra: "Az út maga a cél". Emellett gyerekkorom óta motorozom, és ez a mai napig is a szenvedélyem. Volt, hogy hetente többször tettem meg a Budapest-Esztergom szakaszt, melynek során minden alkalommal elfogyasztok egy puncsszeletet, egy presszókávét és egy kólát.
Gallai Zsolt - 3

Gallai Zsolt - 4

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya


« Vissza ide : Interaktív tabló