Interaktív tabló

Kozmér Alexandra

2020. máj. 20.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

A Diótörő plakátfotóját nagyon szeretem, most az a kedvencem. Mindig mosolyt csal az arcomra, ha ránézek, mert egy nagyon jó, önazonos periódust idéz fel bennem a közelmúltból.
Kozmér Alexandra - 0

 2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba?

Igazán szerencsésnek mondhatom magam, úgy érzem, szeretnek az égiek, hiszen a 21 év operaházi, vezető magántáncosi tagságom után, ahol finoman szólva elfogyott körülöttem a levegő, a legjobb pillanatban hívott Apáti Bence gyakorlatot tartani az Operettszínház balettegyütteséhez. Később ifj. Harangozó Gyulával felkértek a készülő Diótörő női főszerepére is, ez volt az én "próbatáncom" a társulathoz.

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Mivel nagyon tudom értékelni a kisebb sikereket is, így nehéz kiemelni "csak" hármat. Ahogy elkezdtem ezen gondolkodni, számtalan jutott eszembe. Inkább olyanokat tudok felsorolni, amikre büszke vagyok. Az operettszínházas Diótörő benne van ebben a háromban, ahogy életem első Hattyúk tava főszerepe is, hiszen mindkettőt egy szakmailag nehéz periódus, nagyobb kihagyás után táncoltam. Hálás vagyok a sorsnak, hogy dolgozhattam Seregi Lászlóval, aki igencsak fukarkodott a szereposztásokkal. Nagyon megválogatta, hogy kinek ad oda egy-egy szerepet, hiszen darabjait nem pusztán technikailag kellett magas szinten eltáncolni, de elvárta azt is, hogy tökéletesen az általa megálmodott figurává váljunk. Így lehettem én 14 év alatt az ötödik Makrancos Katája. Ahogy Pártay Lilla alkotásaiban is megtiszteltetés volt minden szerep. Talán a II. Nureyev Nemzetközi Balettverseny első díja kedves még a szívemnek, amely még főiskolásként meghozta első operaházi főszerepemet, a Diótörőben.

4. Válaszolj egy képpel is arra a kérdésre, hogyan tudsz most otthon gyakorolni!

A szemben lakók szórakoztatása árán tudok balettgyakorlatokat végezni, ha szép az idő, de remélem, hamarosan az "erkélybalettet" felválthatja a színházi gyakorlás. A nappali szőnyege már szinte minden tornagyakorlatot ismer, és gyakran a szobabiciklin "megyek munkába". 

Kozmér Alexandra - 1

5. Mutass be képpel egy olyan foglalatosságot, amire végre lett több időd!

Sosem voltam egy konyhatündér. Mivel nem volt benne rutinom, minden főzés hosszas tortúra volt számomra. Most van időm, kezdek belejönni, és nagyon élvezem.
Kozmér Alexandra - 2

6. Hogyan képzeled el a visszatérést a megszokott életbe? Mi lesz az első két dolgod, amit megteszel?

Nagyon szeretném a szüleimet, a szeretteimet végre megölelni, remélem ezt hamarosan kockázat nélkül meg lehet majd tenni. Várom, hogy az erkélybalett magányát felváltsa a közös gyakorlat. Illetve szívesen sétálnék újra egyet valamelyik tengerparton, vagy akár a Balatonnál.
Kozmér Alexandra - 3

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

 Szerintem ha valamit kevesen tudnak rólam, annak biztosan oka van, és jól is van az úgy... :))

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya

 


« Vissza ide : Interaktív tabló