Interaktív tabló

Rózsahegyi Orsolya

2020. jún. 19.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Vidám, nyitott, de határozott természetűnek tartom magamat, szerintem a kép jól tükrözi a személyiségemet.
Rózsahegyi Orsolya  - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba? 

2000-ben nyertem felvételt a Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumának klasszikus balett szakirányára, majd az iskolán belül, a főiskola évei alatt ugyanúgy a művészképzésben lehetőség nyílt moderntánc szakirány felé orientálódni, ahol végül 2010-ben szereztem meg a diplomámat.

Az iskolát hét év nagyon változatos szabadúszó időszak követte.

2017-ben az Operettszínház meghirdetett egy próbatáncot, a Szépség és a szörnyeteg előadásának nyári periódusát szerették volna külsős táncosokkal kiegészíteni, és a próbatáncot követően a színház akkori vezetősége úgy döntött, hogy alkalmi lehetőség helyett inkább felajánl egy státuszt a színház Balettkarában. Ennek az elfogadásával immáron a harmadik évadomat töltöm a társulatnál.

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Büszkeséggel tölt el, hogy a szabadúszó időszakom alatt számos nemzetközi és hazai produkcióban vehettem részt, leginkább a modern -és kortárstánc életben. Volt szerencsém sok koreográfussal és rendezővel együtt dolgozni.

Az Operettszínházban eltöltött három évem újabb kihívásokat jelentett számomra. Akárcsak a műfaj sajátosságait tekintem, de újdonság volt például, hogy táncművészként olykor beszélni, vagy énekelni kell a színpadon.

A legnagyobb örömet pedig természetesen azoknak a nézőknek a kedves szavai jelentették, akik egy üzenet formájában, vagy személyes megkeresésükkel mindig erőt adtak a folytatáshoz!

4. Válaszolj egy képpel is arra a kérdésre, hogy érzed magad a karantén után! Mit tanultál ebből az időszakból? 

Mindannyiunk életében váratlan fordulat volt az elmúlt időszak. Bízom benne, hogy idővel az emberek hétköznapjai, valamint a színház élete is vissza tud állni a normál kerékvágásba, ismét teltházas nézőtér előtt léphetünk színpadra.

Azért ezt a képet választottam, (amely amúgy egy forgatáson készült, láthatóan nagyon figyelem a rendező utasításait) mert szerintem most jó megfigyelőnek kell lennünk, hatékonyan kell tudnunk alkalmazkodni a visszatéréshez.
Rózsahegyi Orsolya  - 1

5. Hogyan képzeled el a visszatérést a megszokott életbe? Mi lesz az első két dolgod, amit megteszel?

Nagyon családcentrikus vagyok, szerencsésnek tartom magamat, mert egy összetartó családban nevelkedhettem. Emellett fantasztikus barátaim vannak. A hiányuk volt a legnehezebb a karantén időszakában, így hozzájuk fog fűződni az első két dolog, amit megteszek...

Végre találkozom a családommal, megölelem a 92 éves nagymamámat, valamint (és így most egy titkot is elárulok ezzel) a karantén ideje alatt töltöttem a 30. születésnapomat, és alig várom, hogy ennek apropóján végre mindannyian összegyűlhessünk.
Rózsahegyi Orsolya  - 2

6. Mit tartasz a legszebbnek és a legnehezebbnek a szakmádban?

Az előző kérdéshez kapcsolódva, mivel a családé és a barátoké a legfontosabb szerep az életemben, így a legnehezebb számomra, hogy a velük töltendő fontos eseményekről gyakran le kell mondanom (karácsonyok, esküvők, ballagások, születésnapok).

Viszont a színpadi lét katartikus élménye bőven kárpótlást nyújt a lemondásokért.
Rózsahegyi Orsolya  - 3

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad! 

Már egy előző kérdésben elárultam, hogy most lettem 30 éves.

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya  


« Vissza ide : Interaktív tabló