Interaktív tabló

Sík Milán

2020. máj. 27.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Azért választottam ezt a képet, mert ez a legfrissebb portré, ami készült rólam, és a karantén előtt azt tervezte a vezetőség, hogy a színészek mellé a táncosok képei is kikerülhetnek az Operettszínház aulájába, amit hatalmas megtiszteltetésnek érzek.
Sík Milán - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba?

Általános iskola első osztályában ismerkedtem meg a tánccal, és annak ellenére, hogy focista szerettem volna lenni, nagyon gyorsan elnyerte a tetszésemet. Az akkori tánctanárom biztatásának köszönhetően jelentkeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola (azóta már Egyetem) klasszikus balett szakára.

A diplomám megszerzése után azonnal a Budapesti Operettszínházban helyezkedtem el, és immáron tíz éve a Balettkar tagja vagyok.

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Első szakmai sikeremként azt említeném, hogy 2018-ban megkaphattam Az Évad Legjobb Férfi Táncosának járó díjat.

Ezt követően az a megtiszteltetés ért, hogy a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosának választott.

A 2019/2020-as évadban pedig nagy meglepetésemre lehetőséget kaptam a Diótörőben és A képfaragóban is főszerepet táncolni.

4. Válaszolj egy képpel is arra a kérdésre, hogyan tudsz most otthon gyakorolni!

Ennek a képnek a különlegessége, hogy menyasszonyommal pont a karantén kezdete előtt pár héttel újítottuk fel a nappalinkat, és az akkor vásárolt komód mérete szinte tökéletesen megegyezik egy balettrúd magasságával, a vele szemben elhelyezett tükrös szekrény pedig alkalmas az általam végzett gyakorlatok ellenőrzésére. Mintha csak tudtuk volna, hogy hamarosan balett-terem lesz a nagyszobánkból.
Sík Milán - 1

5. Mutass be képpel egy olyan foglalatosságot, amire végre lett több időd!

Végre lett időm a kerti munkák elvégzésére is, és nagy erőfeszítések árán sikerült pár gyökeret kiásnom a földből, ami felért legalább négy balettórával.
Sík Milán - 2

6. Hogyan képzeled el a visszatérést a megszokott életbe? Mi lesz az első két dolog, amit megteszel?  

Bízom benne, hogy gördülékeny lesz a visszatérés a jól megszokott életbe, mivel már minden ember nagyon várja a karantén végét.

Első dolgom az lesz, hogy összehívom a családjainkat egy nagy, bográcsozós kerti partira, ahol elsőként nagymamáimat fogom magamhoz ölelni.

A második pedig az lesz, hogy az idén nyárra tervezett nászutunkra elutazom leendő feleségemmel, amennyiben ezt a körülmények lehetővé teszik.
Sík Milán - 3

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

Kevesen tudják rólam, hogy nagyon érdekelnek az első és második világháborús haditechnikák, és szinte az összes ekkor szolgálatot teljesítő harckocsi nevét ismerem.

Továbbá nagy szerelmese vagyok a sportoknak, kedvenc focicsapatom a Barcelona, kézilabdában pedig szülővárosom csapatának, a Veszprémnek szurkolok, és mérkőzéseik rendszeres látogatója vagyok.

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya

 

« Vissza ide : Interaktív tabló