Interaktív tabló

Szabó Dóra

2020. jún. 08.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Hosszas tépelődés után azért ezt a képet választottam, mert tizenkét évig voltam a Gödöllői Királyi Kastély hivatalos arca, "Sisi hasonmása", miután 2007-ben megnyertem az Erzsébet királyné hasonmásversenyt. Szeretem azt a hangulatot, amit a kastélyban készült képek tükröznek. Minden pillanat, amit ott átélhettem, örömmel töltött el, ez sugárzik rólam a választott portrén is. Bár hivatalosan még nem "köszöntek el" tőlem, de tavaly június óta nem engem hívnak az ott tartott rendezvényekre. Remélem, lesz még alkalmam Erzsébet bőrébe bújni, vagy legalább méltóképp elbúcsúztatni ezt a mesés tizenkét évet... Addig is az emlék ott él a képeken a mosolyomban. :)
Szabó Dóra - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba? 

Dunaújvárosban születtem, ott is jártam ének-zenei általánosba és gimnáziumba. Iskoláim kórusaiban énekeltem, négy évig hegedültem, hét évig a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttesben néptáncoltam, ezalatt két évig Dunaújváros Táncszínházában is vendégszerepeltem. Tizennyolc évesen egy nap különbséggel felvételt nyertem a Gór Nagy Mária Színitanodába és a Honvéd Művészegyüttesbe is. Öt napot kaptam, hogy eldöntsem, mi lesz belőlem, ha nagy leszek. Életem addigi legnehezebb döntése után a színészetet választottam. A színiiskola elvégzése után 2005-ben felvételt nyertem a Budapesti Operettszínház Musical Együttesébe, amelynek azóta is tagja vagyok. Ez a 15. évadom.

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Ha hármat kell kiemelnem, akkor az egyik az, amikor 2015-ben megkaptam színházunk Csillag díját az Évad színpadi művésze kategóriában. Számomra ez a legnagyobb elismerések egyike, mert ezt a díjat a társulat tagjai ítélik oda egymásnak. Azóta is nagy becsben tartom, és sokszor ad nekem erőt az előttem álló, nem mindig könnyű feladatokhoz.

A következő, amit megemlítenék, az az Ének az esőben musical Zelda Zandersének megformálása. A karakterem pár néma megjelenést követően a második felvonásban szólal meg először, kihívás volt emlékezetessé tenni a "belépőmet", hogy a nézőnek ne legyen ideje azon agyalni, hogy "te jó ég, ez most ki?" Szerettem Zeldát játszani, hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam az igazi énemtől egy távolabb álló, intrikusabb figura megformálására is.

Végül pedig, de nem utolsósorban fontos sikerem A Szépség és a Szörnyeteg elátkozott Babette-jének szerepe, a pink Portörlőé. 2012 óta játszom ezt a szívemnek kedves karaktert a német nyelvű turnésorozatunkban, Frankfurtban debütáltam 2000 ember előtt. Leírhatatlan érzés volt! Azóta is imádom az előadások minden pillanatát! 2017-ben, mielőtt két évre pihentettük volna a darabot, és új köntöst kapott volna az idei évadban, lehetőségem nyílt két magyar nyelvű előadás eljátszására is itthon, az Operettszínház Nagyszínpadán, így a külföldi közönség után végre a családom is láthatott ebben a csodás szerepben. Életem egyik legboldogabb napja volt. :)

4. Válaszolj egy képpel arra a kérdésre, hogyan tudsz most próbatermen kívül gyakorolni!

A hálószobai komód szinte ugyanabban a magasságban van, mint a balettrúd, itt szoktam a gyakorlatokat végezni, tágítani, erősíteni, tornázni. Mivel mi nem csak táncolunk, hanem énekelünk is a színpadon, ezért természetesen az otthoni tréningem része a hangom szinten-, illetve karbantartása is.
Szabó Dóra - 1

5. Mutass be képpel egy olyan foglalatosságot, amire több időd volt a karantén alatt!

Mindig is nagyon szerettem főzni, csak sajnos ritkán volt rá időm. Most lett! Minden héten tartunk egy "lazsálós", rendelős napot, de a hét többi napján sütés-főzés van. Állandó napi rutinná vált a "mit főzzünk ma" kérdés megválaszolása, és a választott étel elkészítése. Az elfogyasztás alatti/utáni "nyami" hangokról nem is beszélve... Zene füleimnek és a lelkemnek.
Szabó Dóra - 2

6. Ha minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, mi lesz az első dolog, amit megteszel?

Először is szeretném megölelni a vidéken lakó szüleimet, nagyon hiányoznak! Aztán ha ez megtörtént, mivel a párommal szeretünk kirándulni, egy jó túra biztosan az első programjaink között lesz, a továbbiakban pedig bízom benne, hogy el tudunk majd menni egy kis nyaralásra, vízpartra, feltöltődni. Alig várjuk, hogy végre sznorkelezhessünk!  

Szabó Dóra - 3

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

A Musical Együttesnek nemcsak a tagja, hanem a titkára is vagyok, már nem is tudom hány éve.
Paracord karkötők készítése az egyik hobbim.
Szeretem a szuperhősöket.

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya


« Vissza ide : Interaktív tabló