Interaktív tabló

Szanyi Tamás

2020. jún. 24.

1. Milyen képet látnál magadról legszívesebben egy tablón? Mutass nekünk egy olyan portrét, amin leginkább önmagad vagy!

Szanyi Tamás - 0

2. Milyen út vezetett téged a Budapesti Operettszínházba?

Az iskola után közvetlenül a Győri Balett társulatához szerződtem, ahol több éven keresztül rengeteg szerepben és helyszínen léphettem fel. Ezt követően kerültem a Budapesti Operettszínházba, ahol szintén sok lehetőséghez jutva jelenleg is több stílusban meg tudom mutatni magam. Ezt nagyon élvezem, és igyekszem mindig a legjobb formámat hozni.

3. Mi az a három legfontosabb szakmai siker, amit elértél idáig?

Ez egy rendkívül nehéz kérdés, mivel szakmánk szinte napi szinten megköveteli tőlünk a sikert, hiszen akár egész napos próbák, vagy dupla előadások követhetik egymást, amelyeken bizony meg kell felelni a nézőknek, rendezőknek, koreográfusoknak, próbavezetőknek, partnereinknek, és természetesen önmagunknak, ezért minden egyes napot külön sikernek tekintek.

Természetesen voltak külön értékelt szakmai sikereim, de a táncban mint művészetben úgy gondolom, hogy a nézői elismerés a legnagyobb siker, hiszen tőlük kapjuk a visszaigazolást a rengetek befektetett energiánkért cserébe.

4. Válaszolj egy képpel is arra a kérdésre, hogy érzed magad a karantén után! Mit tanultál ebből az időszakból?

Örömömre szolgál, hogy úgymond vége van ennek a kritikus helyzetnek, és lassan, de biztosan visszaáll minden a normális kerékvágásba, ugyanis táncosként lételemem a mozgás, a napi rutin és a rengeteg gyakorlás.

Azt gondolom, hogy ez az időszak nagyon tanulságos volt mindenki számára, de részemről a legtanulságosabb a családi és a baráti összetartás megtapasztalása, illetve az, hogy képes vagyok szakmai tekintetben szinten tartani magamat.
Szanyi Tamás - 1

5. Hogyan képzeled el a visszatérést amegszokott életbe? Mi lesz az első két dolgod, amit megteszel?

Igazából nagy változást nem látok benne, mert most, hogy visszaáll a rendszer, én is azonnal folytatom ott, ahol abbahagytam, és törekszem a lehetőségekhez mérten mihamarabb azt a színvonalat nyújtani, ami majd az előadásokhoz szükséges.
Szanyi Tamás - 2

6. Mit tartasz a legszebbnek és a legnehezebbnek a szakmádban?

A szakmámban a legnehezebbnek tartom az előző pontban megfogalmazott színvonalnak a visszaszerzését, hiszen nem véletlenül gyakorlunk minden nap egy külön erre a célra kialakított teremstúdióban. Az otthoni körülmények nem feltétlenül megfelelőek, hogy egy ilyen kritikus helyzetben lépést tudjunk tartani az elvárásokkal.

A legszebb számomra pedig a minden egyes premier, valamint az előadások utáni őszinte siker.
Szanyi Tamás - 3

6+1 Árulj el magadról valamit, amit eddig csak kevesen tudtak rólad!

Nagyon szeretem a sportot, és több ágazatát is figyelemmel kísérem, köztük a kézilabdát is, ha tehetem, amellyel sikerült közelebbről megismerkednem Győri éveim során. 

Ottlétem alatt sikerült olyan közel kerülnöm az ottani csapat Győri Audi ETO KC minden tagjához, hogy szakmámból adódóan felkértek, hogy tartsak nekik bemelegítő edzést egy könnyebb napjukon, ami hatalmas élmény volt számomra.
Szanyi Tamás - 4

Az interjút készítette: Bánkövi Dorottya  


« Vissza ide : Interaktív tabló