Repertoár

Műfaj: Operett Bemutató: 2022. ápr. 29. Felvonások száma: 0

Szép álom szállj a szívemre

A mosoly országa, A Víg özvegy, Luxemburg grófja, Cigányszerelem - csak néhány cím a világhírű művek listájáról, amelyeket Lehár Ferenc zeneszerzőnek köszönhetünk. Egyedi, dallamos zeneírásával olyannyira megújította a bécsi operettstílust, hogy egyes művei "mai füllel" szinte filmzeneként hatnak. Nem véletlenül nyilatkozott úgy Puccini, hogy akár a legnagyobb versenytársa is lehetett volna, ha az operaszerzés felé terelődik. Mindannyiunk örömére viszont az operettek színes világát választotta, és további sikerművekkel gazdagította.

A magyar operettjátszás egyik legmeghatározóbb zeneszerzője 1870. április 30-án született, az évforduló alkalmából nagyszabású ünnepi gálaműsorral készül a Budapesti Operettszínház. Az est során felcsendülnek részletek a szerző legnépszerűbb műveiből, valamint rejtett kincsnek számító Lehár - gyöngyszemek színházunk sztárjainak előadásában: fellép Bojtos Luca, Dolhai Attila, Fischl Mónika, Kerényi Miklós Máté, Kiss Diána, Laki Péter, Lukács Anita, Ninh Duc Hoang Long, Széles Flóra és Vadász Zsolt. Lehár Ferenc hangja Földes Tamás. A pazar előadást színesíti a Budapesti Operettszínház Énekkara és Balettkara, színházunk Zenekarát Pfeiffer Gyula vezényli.

Az est rendezője Ionel Pantea operaénekes, világszerte elismert énektanár, rendező. Otthonosan mozog az operák, valamint az operettek világában is, számos rendezése közt találhatóak Strauss A Denevér és az Egy Éj Velencében című operettjei épp úgy, mint Mozart vígoperái. 

Szép álom szállj a szívemre

Adatlap

Műfaj: Operett
Bemutató: 2022. ápr. 29.
Felvonások száma: 0

Következő előadás

Nincs információ!

Kérdés esetén hívja a 06/1-3532172-es telefonszámot.

Előző előadások megtekintése Kattintson ide