Shows

Presentation: 2024. Mar 29. Number of acts: 0

Emberfia - Húsvéti gálakoncert

Egy legendás zeneszerző varázslatos dallamaival találkozhatnak húsvétkor: Andrew Lloyd Webber, a hazánkban is töretlen népszerűségnek örvendő, világhírű színházi alkotó két nagyszabású műve is színre kerül ezen a különleges, kétrészes gálakoncerten. A Requiem drámai őserejű és éterien tiszta hangjain át magával ragadja minden hallgatóját, és a Jézus Krisztus szupersztár című rockopera ikonikus részleteivel együtt méltó alkalmat teremt arra, hogy emlékezzünk Jézus kereszthalálára és feltámadására. Ez a velünk élő csoda sosem veszít a fényéből. 

A Requeim nem először hangzik el a Nagymező utcai teátrumban. A Kiss-B. Atilla főigazgató kezdeményezésére felcsendülő mű – amelynek tenorszólóját a Kossuth-díjas operaénekes korábban maga is énekelte – először 2022. november 2-án, halottak napján volt hallható templomi környezetben, majd két nappal később, november 4-én az Operettszínházban egy megindító musicalgálával együtt került a nézők elé. A nagy sikerre és a közönség fokozott érdeklődésére való tekintettel a színház a 2023-as év húsvéti ünnepkörének idején újra műsorra tűzte, így szinte már hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a közönséggel együtt tanúi vagyunk Jézus misztériumának. Nagypénteken felhangzik a csodás kompozíció, ezúttal a zeneszerző szakrális rockoperájának részleteivel együtt. 

Az est második felében húsvéti musical gálával várja a közönséget Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes és Serbán Attila, akik többek között olyan népszerű musicalekből és rockoperákból énekelnek részleteket a nézőknek, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az István, a király és A nyomorultak. A nagyközönség hallhatja mások mellett a Getshemane-t, Mária Magdolna dalát, Esmeralda imáját és Jean Valjean imáját is. A Budapesti Operettszínház Zenekarát és Énekkarát Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, a koncert pedig Bori Tamás rendezésében kerül színre. Az Operettszínház nagypénteki előadása minden bizonnyal lélekemelő este lesz minden néző számára.

Emberfia - Húsvéti gálakoncert

Data sheet

Presentation: 2024. Mar 29.
Number of acts: 0

Next performance

No information!

If you have any questions, call 06/1-3532172.

View previous presentations Kattintson ide