FANTASZTIKUS HANGULAT AZ OPERETT FORGATAGON ÉS A POZSONYI PIKNIKEN

2024. Sep 10.

Ahogyan az elmúlt években immár hagyománnyá vált, 2024. szeptember 6-án pénteken ismét megrendeztük évadnyitó Operett Forgatagunkat. A 16 órától egészen késő estig tartó fantasztikus hangulatú programsorozaton operett és musical koncertek, nótacsokor, sanzonok, kuplék, francia és magyar slágerek várták a nagyközönséget, akik ízelítőt kaptak a 2024/25-ös évadunk, vagyis a Családok Évada új bemutatóiból, és láthatták a jövő művész generációját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves zenés színművész osztályának operett-musical szakos hallgatóit, valamint a Pesti Broadway Stúdió nemrég végzett fiatal színészeit is a színpadon.

Mint ahogyan Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a Budapesti operettszínház főigazgatója köszöntő beszédében elmondta: minőség és életérzés, amit az Operett Forgatagon és a színházi évad során a közönségnek kínál a Budapesti Operettszínház. A Nagymező utcai teátrum főigazgatója hangsúlyozta, hogy két fontos küldetést tud magáénak: az új magyar zenés színpadi művek életre hívását, és a tehetséggondozást, az utánpótlás nevelést. Ennek jegyében indult el a napokban a Hamupipőke című új bemutató próbafolyamata, a darab alkotói csapata ugyanaz, mint a nagy sikerű Az Orfeum mágusa esetében. Kiss-B. Atilla kiemelte a Színház- és Filmművészeti Egyetemen immár negyedéves zenés színművész osztályának operett-musical szakos hallgatóit, akiket Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színházi alkotóval együtt, osztályfőnökként irányít. A fiatalokat Földes Tamás és Nádasi Veronika is tanítja, és mint ahogyan a főigazgató kitért rá, a színművészetis egyetemisták folyamatosan szerepet kapnak a színház új premierjeiben és előadásaiban. A már említett Hamupipőkén kívül bemutatásra kerül A cirkuszhercegnő című nagyoperett, a Hófehérke és a hét törpe című táncjáték, a nagyszínpadon látható tovább a Rozsda lovag és Fránya Frida, továbbá a Kálmán Imre Teátrumban kapott helyet a Túl a Maszat-hegyen című családi musical, amelyet a Pesti Broadway Stúdió tehetséges, nemrég végzett színészeinek Dénes Viktor állított színpadra. Kiss-B. Atilla megköszönte a közönségnek, hogy estéről estére megtöltötték a nézőteret, hogy az előadások telt házakat vonzottak, és hogy együtt ünnepelhették az állótapsos ovációval kísért produkciókat, végül azt kívánta, hogy az idei évadban sem történjen ez másképpen.

A péntek délután és az este a felhőtlen szórakozásé volt: nézőink összeállítást hallhattak a Túl a Maszat-hegyen című családi musicalből, bemutatkozott a Tiétek a színpad! című színházi vetélkedőnk győztes csapatának két fiatal főszereplője, színpadra léptek a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves zenész színművész osztályának operett-musical szakos hallgatói, és felcsendültek a legszebb hallgatók és a legtüzesebb csárdások is az Operettszínház művészeinek előadásában. A rendezvényre látogatók betekintést nyerhettek két új bemutatónk, a Hamupipőke, valamint A cirkuszhercegnő dalaiba és együtteseibe, a programsorozatra végül 20 órától egy fergeteges kétórás operett-musical gála tette fel koronát színházunk sztárjaival.

A nagyközönséget a fentieken túl nagy sikerű bérlet- és jegyvásárlási akciók, Szerencskerék, páros belépőjegy nyereménnyel kecsegtető játék, valamint testfestés és művészeink dedikálása várta.

Szombaton művészeink különleges fellépéssel örvendeztették meg a Pozsonyi Piknik résztvevőit. Az eseményen kitörő örömmel fogadták Bojtos Luca, Dénes Viktor, Kiss Diána, Laki Péter, Lévai Enikő, Lipics Franciska, Nagy Alma Virág, Nádasi Veronika, Széles Flóra, Szomor György és Tassonyi Balázs műsorát. Sztárjainkat ezt követően ellepték a rajongók, akik dedikálókártyát és közös fotót is kérhettek tőlük. Az eseményen részletek hangzottak el többek között Carmen, Az Orfeum mágusa, Csárdáskirálynő című darabjainkból, valamint következő bemutatónk, a Hamupipőke operett-musicalből. Az este nemcsak szórakoztató, de emlékezetes pillanatokkal is gazdagította a nézőket, akiket szeretettel várunk a Családok évada előadásaira a Budapesti Operettszínházban!


« Back here : News