Hírek

Állótaps és könnyek - Lehoczky Zsuzsa elbúcsúzott a színpadtól

2021. szept. 28.

A Budapesti Operettszínház társulata és közönsége, valamint egykori legendás pályatársai nagyszabású gálaműsor keretében köszöntötték az idén 85. születésnapját ünneplő Lehoczky Zsuzsát, aki egyben búcsúzott is: korábban bejelentett döntése értelmében 65 év után utoljára lépett színpadra.

A teltház előtt zajló gála közönsége szűnni nem akaró állótapssal fogadta Lehoczky ZsuzsaKossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművészt, Érdemes és Kiváló Művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, akit a zenés színházi műfajban elsőként választottak a Nemzet Színészei közé.

A közel 3 órás műsor, - amelyben az Operettszínház művészei és Lehoczky Zsuzsa pályatársai is színpadra léptek - archív felvételekkel kiegészítve idézte meg a művésznő szakmai éltútját a My fair ladytől a Mágnás Miskán át a Lili bárónőig.

"Lehoczky Zsuzsa olyan élet- és karrierutat tudhat magáénak, amely egyedülálló a huszadik századi magyar művészvilágban. Egészen fiatalon lépett fel először táncosként, majd szubrett szerepkörben vált ismertté, később pedig teljesen eltérő szerepekben és műfajokban is jeleskedett. Primadonnaként, drámai szerepekben, és tévéjátékokban egyaránt elbűvölte a nézőket. Hosszú évtizedek óta szórakoztat magas színvonalon, egyaránt elnyerve a közönség és a szakma szeretetét, tiszteletét, nagyrabecsülését. Választott hivatásának olyan legendás képviselőivel lépett együtt színpadra, akikkel rajta kívül csak nagyon kevesen." ? méltatta a művésznőt Kiss B. Atilla, majd felolvasta Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár és Fekete Péter kulturális államtitkár Lehoczky Zsuzsának írt köszöntő levelét. A Budapesti Operettszínház főigazgatója a gála záróakkordjaként a Korál együttes Maradj velem című dalával búcsúztatta a legendás kellékeitől jelképesen megváló, immár a színpadot ?civilként? elhagyó művésznőt.

A Nekem élet színház - Lehoczky Zsuzsa 85 gálát Bori Tamás rendezte, az MTVA rögzítette, a felvétel később kerül adásba.  

Tekintsék meg a gálaműsor felvételeit: http://www.operett.hu/index.php?inc=kepgaleria&kId=505 


« Vissza ide : Hírek