Kálmán Imre Teátrum

A Budapesti Operettszínház közel 100 év után nyitotta újra össze főépületével az 1922-ben leválasztott, később Moulin Rouge néven ismert épületrészt, így, 2017. április 20-án a színház különleges hangulatú kamara játszóhellyel gazdagodott, amely a Kálmán Imre Teátrum nevet viseli.
 

A Kálmán Imre Teátrum új színfoltja Budapest színházi életének. Repertoár előadásaink mellett, kamaraszínházunk és a hozzátartozó helyiségek tökéletes rendezvényhelyszínként is szolgálhatnak. Egyedisége abban rejlik, hogy több fajta esemény befogadására is alkalmas, mint például konferenciák, fogadások, filmforgatások, céges partik, vacsorák, díjkiosztók és gálák.

A Kálmán Imre Teátrum három különleges térrel rendelkezik, ahol akár egyszerre is lebonyolításra kerülhetnek egymástól független rendezvények, események. A Teátrum csodálatos színházterme mobil nézőtérrel rendelkezik, földszinti dobogózata és székei teljesen elbonthatóak, így állófogadások és egyéb rendezvények helyszínéül is szolgálhat.

Befogadóképessége széksorosan, ültetve 160-180 fő például előadások, díjátadók, gálák esetén, állófogadásra 200-250 fő illetve ültetett, körasztalos vacsoránál a földszinten és az emeleten összesen 120 fő foglalhat helyet az illusztris nézőtéren. Ügyfeleink igényeit teljes körű színháztechnika szolgálja ki, amely magába foglalja a terem hangosítását, világítását, ezek mellett teljes színpadtechnika és vetítés céljából egy beépített LED- fal áll rendelkezésre. Az emeleti páholyok nem csak az előadások zavartalan megtekintésére szolgálnak, szélességük miatt kényelmesen berendezhetőek asztalokkal, amely így egy kellemes vacsorahelyszínné is alakulhat. A páholysor előtere, ami egyben a Somossy szalon előszobája, tökéletesen exkluzív fogadások lounge-ként, ahova igény szerint egy-egy eseményekre ital és étel pult is építhető.

Az emeleten található a Somossy szalon. Előadásaink alkalmával ide fáradhatnak be vendégeink elfogyasztani a VIP jegyhez tartozó páholyszerviz szolgáltatást. A szalon kapacitása körülbelül 50 fő befogadására alkalmas állófogadás esetén, de a terem szolgált már ültetett vacsorák, még színházi kulisszák, díszletek és jelmezek bemutatására szolgáló fotószobaként is.
Az impozáns Teátrum Café az épület földszintjén, az előtérben várja vendégeit. A vendéglátóegység 100-150 fő befogadására alkalmas. Kisebb-nagyobb elegáns vacsorák tökéletesen beleillenek az egykori Somossy Orfeum felújított falai közé. Partik, premierek, céges rendezvények alkalmával a kávéházi bútorzat teljes elpakolása is lehetséges, amit felválthatnak könyöklők és egyéb bútorok a megrendelő igényei szerint. Az előcsarnok egy nagy térré alakítható a színházteremmel, a páholysorokkal és a Somossy szalonnal együtt, így összesen körülbelül 250 ember fér el egy terjedelmesebb program esetén.
Az épület adottságait kihasználva, többfajta program megszervezésére nyílik lehetőség egy rendezvény alkalmával, ezzel színesítve a vendégek szórakoztatási lehetőségeit.
 
A Kálmán Imre Teátrum bérlésével kapcsolatban érdeklődni a rendezveny@operett.hu e-mail címen szíveskedjenek.