Hírek

Fergeteges siker Marosvásárhelyen!

2022. márc. 29.

Könnyek, perceken át zúgó álló vastaps, az operett legnépszerűbb dallamai a Stefániától Kolozsvárig! A Budapesti Operettszínház szólistái, énekkara, zenekara és balettkara hétfő este teltház előtt  mutatkozott be a marosvásárhelyi sportcsarnokban az Összetartozunk gála programsorozatának első állomásán.

Fergeteges siker Marosvásárhelyen! - 0(Fotó: Kristó Gothárd Hunor)

"2020. június 4-e a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója volt.
A Magyar Országgyűlés a 2020-as évet a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánította. A Budapesti Operettszínház a centenárium évében tervezte, hogy meglátogatja az elszakított területeken élő nemzettestvéreket, és a Magyar nemzeti kulturális örökségünk egyik szerves és még mindig élő és virágzó elemével, a magyar operettel mondja ki, énekli meg táncolja el, hogy összetartozunk.
A nemzeti kulturális örökségünk az az erő, amely megtart és összetart bennünket.
Sajnos a vírusjárvány nem tette lehetővé, hogy a centenárium évében tegyünk eleget vállalt kötelezettségünknek, de ami késik, nem múlik elve alapján most itt vagyunk." - Kiss-B. Atilla főigazgató úr

Fergeteges siker Marosvásárhelyen! - 1Kiss-B. Atilla (Fotó: Kristó Gothárd Hunor)

A gála koreográfusa Lénárt Gábor, karmestere Pfeiffer Gyula főzeneigazgató, szerkesztő-rendezője Bori Tamás volt. Az Összetartozunk programsorozat következő állomása március 30-án a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna lesz. 

Tekintsék meg a marosvásárhelyi előadás fotógalériáját!


« Vissza ide : Hírek