Homonnay Zsolt

Tanulmányai:
Színház- és Filmművészeti Főiskola
Elismerései:
2018 Honthy-díj; 2012 Év musical színésze; 2000 Év bonvivánja
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Ábrahám Pál: Bál a Savoyban - Arisztid, Gerard Presgurvic: Rómeó és Júlia - Paris
Névnap:
április 10.

A karakteres hangú színész-énekes a musical és operett műfaj kötöttségei ellenére is a lehető legszélesebb szerepkörökben mutatja meg színészi képességeit.

 

A kaposvári születésű művész pályafutása a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban indult, ahol stúdiósként kezdte el tanulni a színészmesterséget. 1993-ban Szinetár Miklós vette fel operett-musical osztályába. Diploma után számos vidéki és budapesti színház zenés produkciójában kapott kiemelt szerepeket. A változatos színházi munka kiváló iskolának bizonyult és a legjobb irányba formálta adottságait, alakításainak elismeréseként 2000-ben a szakmai zsűri neki ítélte az Év Bonvivánja díjat. Ugyanebben az évben meghívást kapott Berlinbe, ahol a Notre Dames-i toronyőr világpremierjén Quasimodo, illetve a szerelmes Phoebus szerepét alakította.

Hazatérése óta állandó szereplője a Budapesti Operettszínház produkcióinak és számos vidéki színházban is szerepel. 2011/2012-es évadban elnyerte az Év musical színésze címet. 2014/2015-ös évadban táncos komikus szerepben is bemutatkozott az Én és a kisöcsém című operettben, majd a 2015/2016-os évadban Borisz szerepét játszhatta A chicagói hercegnőben. 
2016-ban a Sztárban Sztár IV. évadának egyik versenyzője volt.

 

Énekesi pályája 2005-ben az Adagio együttes alapításával indult.A széles rajongótábornak örvendő formáció három albuma platina- egy pedig aranylemez lett. Volt feleségével, Polyák Lillával eddig két közös albumot adtak ki: a Ketten 2009-ben, a Két szív 2010-ben jelent meg. 


Zenei érzékenységét a dalszövegírásban és -fordításban is hasznosítja. Több magyar slágert jegyez szövegíróként, valamint számos népszerű külföldi dal szövegének fordítója. 


Jelenlegi előadásai

A mosoly országa

Szu-Csong herceg  

Abigél

Kalmár tanár úr - osztályfőnök  

Hegedűs a háztetőn

Tevje, a tejesember  

Marica grófnő

Tasziló gróf  

Nine - Kilenc

Guido Contini - filmrendező  

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X