Hírek

A színházi előadások látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges

2021. szept. 06.

Kedves Nézőink!

A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy az EMMI szeptember 4-én megküldött állásfoglalása alapján a színházi előadások látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges. Alább az EMMI sajtóközleménye:


SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Kulturális események látogatottságának pontosító tájékoztatása

A kulturális terület védettségi szabályozását a 484/2020 Kormányrendelet tartalmazza, amely részletesen leírja a védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvények köret.

Minden  kulturális esemény, zenés-táncos rendezvény, falunap, egyéb rendezvény, sportrendezvény stb. rendezvénynek minősül, ezért csak védettséggel rendelkező személyeknek és a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliaknak látogatható.

A jelenlegi szabályozás azonban, amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg,  előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi stb. előadásokat.

Budapest, 2021. szeptember 04.


« Vissza ide : Hírek