Hírek

Jön! Jön! Jön! Szeptembertől újra hódít a Jekyll és Hyde a Budapesti Operettszínház színpadán!

2022. szept. 14.

A próbafolyamat kulisszatitkairól werkfilm készült.

A tavaszi fergeteges siker után szeptember 15-e és 18-a között újra látható lesz a Budapesti Operettszínház színpadán a világ egyik legnépszerűbb musical-thrillere, Jekyll és Hyde. Horror, kaland, gyilkosság, káosz - mély érzelmek, magas filozófia, önfeláldozás: mindez egy pörgő, szenvedélyes és lenyűgözően látványos produkcióban. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről.

Jön! Jön! Jön! Szeptembertől újra hódít a Jekyll és Hyde a Budapesti Operettszínház színpadán! - 0Fotók: Art&Lens Photography és Mahunka Balázs

A történet címszereplője és főhőse, Dr. Jekyll angol orvos és tudós felfedez egy szert, amelynek segítségével testet ölthet az emberi személyiség gonosz énje. A többszörös Grammy- és Tony-díjra jelölt Frank Wildhorn és a kétszeres Oscar- és Grammy-díjas Leslie Bricusse műve 1990-ben indult el világhódító útjára, és számos feldolgozásban, számtalan színpadon aratott sikert. Minden idők egyik legnépszerűbb musicalje 2022. szeptember 15-e és 18-a között ismét igazi sztárszereposztással, lenyűgöző színpadi látvánnyal és olyan népszerű dalokkal, mint az Ördögi TáncCsillagok idejénEljött az óraFérfi kellÉlek, Párbaj. A hármas szereposztás igazi sztárparádét nyújt: Jekyll és Hyde szerepét Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Sándor Péter, Lucy Harrist Polyák Lilla, Füredi Nikolett és Nádasi Veronika, Emma Carew karakterét Széles Flóra, Dancs Annamari és Fekete-Kovács Veronika keltik életre.

"A mű legfőbb kérdése, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére. Napjainkban a klónozással a testet, a mesterséges intelligenciával az értelmet próbáljuk megteremteni - Isten helyett. Szándékaink jók - akárcsak Dr. Jekyllé -, de a végkifejlet félelmetes - mint a musical főhősének szörnyű bukása, aki végül megöletni kényszerült a testét, hogy esélyt adjon lelke feloldozására. Miközben a csodálatos zenét hallgatjuk, és elbűvöl bennünket a látványvilág, egészen biztosan el fogunk gondolkodni azon, hogy a testet talán tudjuk majd tökéletesen klónozni, az értelem kódolásában is érthetünk el sikereket, de az érzelmeket soha nem fogjuk tudni digitalizálni, és a lélek csakis Istené"- nyilatkozta korábban az előadás kapcsán Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

"Nagyon szeretnénk felvillantani a sötét, démoni világ emberi oldalát az előadásban, keressük a fényt, az egyensúlyt a jó és rossz között. Sok Jekyll és Hyde előadásban az apának egyetlen jelenete van csupán. Mi ezt a karaktert végigvisszük a darabon. Dr. Jekyll egy alapvetően önző, a hivatástudatának élő figura, akit nem érdekel semmi más csak az, hogy a csodaszert valahogy megalkoss. Ez a figura a mi előadásunkban megváltozik: ember lesz minden egyes pillanatban. Egy olyan fiú, aki mindvégig szereti az édesapját" - osztotta meg gondolatait az előadás kapcsán Vincze Balázs rendező.

Jön! Jön! Jön! Szeptembertől újra hódít a Jekyll és Hyde a Budapesti Operettszínház színpadán! - 1Jekyll és Hyde szerepében: Homonnay Zsolt, Sándor Péter, Dolhai Attila

Fotó: Art&Lens Photography

A címszerepet alakító művészek korábban így nyilatkoztak azzal kapcsolatban, ki hogyan értelmezi Jekyll és Hyde karakterét: "Ez egy olyan speciális szerep, ahol két karaktert kell váltogatnia a színésznek. Tehát egy adott szituációt teljes hitelességgel mond Jekyll, miközben hirtelen megváltozik az egész és Hyde ugyanannak az ellenérvét felsorakoztatja, ugyanazzal az igazságtudattal" - mesélte Homonnay Zsolt.

"Én nagyon sokszor felmentettem Hyde-ot a próbaidőszak alatt. Meg kell fejtenünk azt, hogy miért vágyunk arra, hogy kinyissunk egy szelencét, amiből kiszabadul egy olyan szellem, amit idáig kordában tartottunk, és akkor megérkeztünk" - emelte ki Dolhai Attila.

"A mű számomra a gátlások feloldásáról, belső érvelésekről, vitákról szól önmagában. Így amikor Hyde szerepéről beszélünk, valójában a gátlástalanságának a feloldásáról beszélünk"- hangsúlyozta Sándor Péter.

Az Operettszínház színpadán megelevenedtek a történet jellegzetes helyszínei: a londoni szegénynegyed, a kórház, a boncterem, Jekyll elegáns dolgozószobája, a templom és a bálterem, valamint egy vasútállomás, sőt egy működő mozdony is, Cziegler Balázs díszlettervező munkája. Fekete Katalin jelmeztervező álmodta színpadra a turnűrök, a csodálatos színekben pompázó krinolinos szoknyák, díszes kalapok, csipkekesztyűk, frakkok, elegáns zsakettek, cilinderek "provokatív" eleganciáját éppúgy, mint az ipari forradalom utáni London kétes hírű negyedeiben mélyszegénységben élő, nélkülöző munkásrétegek "leharcolt" öltözetét.

Legközelebbi előadások: szeptember 15. csütörtök, 19:00, szeptember 16. péntek, 19:00, szeptember 17. szombat 15:00 és 19:00, szeptember 18. vasárnap 15 és 19:00, október 12. szerda, 19:00, október 13. csütörtök, 19:00, október 14. péntek, 19:00, október 15. szombat 15:00 és 19:00, október 16. vasárnap 15:00 és 19:00.

Jegyek: https://bit.ly/3BxEhs7

Fotógalériák:
I. szereposztás

II. szereposztás

III. szereposztás

 


« Vissza ide : Hírek