Hírek

Rangos díjban részesült a Budapesti Operettszínház zenekarának nyugalmazott tagja

2021. dec. 17.

Rangos díjban részesült a Budapesti Operettszínház zenekarának nyugalmazott tagja


Tizenegy előadóművész és tizenegy zenetanár részesül idén Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2021. december 17-én kerül sor. 

A díj alapításának célja a szerzők egyesületének szándéka szerint a hála a kortárs zene elkötelezett terjesztőinek, akik munkája nélkül aligha születhetnének új zenék, és aligha ismerhetné meg ezeket a közönség. A pénzjutalommal járó szakmai elismerések odaítéléséről a szervezet szerzőkből és zeneműkiadókból álló testületei döntenek.

A szerzői egyesület idén olyan előadóművészeket díjazott, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint olyan tanárok munkáját ismerte el, akik magasszintű, kiemelkedően fontos feladatot végeznek a zenei oktatás terén.

2021-ben Artisjus Zenetanári Díjban részesült Riha Emil dobos, a Budapesti Operettszínház Zenekarának nyugalmazott tagja, a 2007-ben létrehozott tárnoki ütőhangszeres iskola, a Tárnoki Ütősegyüttes alapítója és vezetője, aki növendékeivel rendszeresen koncertezik Tárnokon, térségében és Budapesten.
Az Artisjus Zenetanári Díjjal azokat a zenepedagógusokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére. Küldetésük, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét.

Szeretettel gratulálunk Riha Emilnek!
Rangos díjban részesült a Budapesti Operettszínház zenekarának nyugalmazott tagja - 0 Fénykép forrása: dalszerzo.hu 


« Vissza ide : Hírek