Tiétek a színpad 2025-ben is!

2024. júl. 05.


 

 

KEDVES PEDAGÓGUSOK!

Nagyon nagy örömmel tájékoztatjuk Önöket, kedves Pedagógusok, hogy a következő évadunkban is
folytatódik a Tiétek a színpad pályázatunk!

Pályázatunk kiírása most a " Keressük napjaink ifjú hős vitézét! " jeligére hallgat, melyben
versenyre hívjuk a drámaszakköröket, -tagozatokat és mindazon iskolai osztályokat, formációkat, amelyek éreznek magukban ehhez kreativitást.


Vegyenek részt versenyünkben, dolgozzunk közösen egy nagy álmon, miszerint közös munkánk eredményeképpen, egy új színházkedvelő fiatalság nevelkedhessen fel.

Legyen Ön az a pedagógus, kinek kezei alól kerül majd ki a hős vitéz! Hálánk jeléül minden felkészítő tanárt 2 db tiszteletjeggyel ajándékozunk meg felbecsülhetetlen munkájáért cserébe! Az összes jelentkező csoport pedig sok-sok ajándékkal távozik majd.

Pályázati kiírásunk:

A Budapesti Operettszínház – hagyományteremtő szándékkal – TIÉTEK A SZÍNPAD elnevezéssel 2022-ben új programot indított általános iskolai és középiskolai diákok számára.

Idén, Horvát Nepomuki János születésének 250. évében – akiről a legenda szerint Petőfi Sándor János vitéz alakját mintázta – harmadik alkalommal indítjuk útjára pályázatunkat.
Versenyre hívjuk a drámaszakköröket, -tagozatokat és mindazon iskolai osztályokat, formációkat, amelyek éreznek magukban ehhez kreativitást.

Az idei feladat:

Nemzeti kincsünk főszereplője, János vitéz történetének feldolgozása egy legfeljebb 25 perces prózai vagy zenés előadásként. Feldolgozható a teljes történet, de lehet annak valamely – egy vagy több – részlete, jelenete, fordulópontja is.
Az előadás a tisztaság, az egyszerűség, és a jóságba vetett hit dicséretét zengje! 

Jelige: Keressük napjaink ifjú hős vitézét!  

A Budapesti Operettszínház missziója, hogy János vitéz révén, igazi példaképet állítson az ifjúság számára.

AZ ELŐADÁSBAN AZ OPERETT RÉSZLETEI (sem szöveg, sem zene) NEM HASZNÁLHATÓK FEL! Inspirálódhatnak színházunkban a János vitéz című előadásunkon.

Jelentkezési határidő: 2024. 12. 10.
A jelentkezés módja: a kitöltött jelentkezési lap beküldése a jatek@operett.hu címre. 

Amikor úgy érzik, hogy elkészültek saját művükkel, iskolájukban bemutatják a többi diáknak, és videofelvételt is készítenek róla, amit beküldenek nekünk a jatek@operett.hu-ra

A videónak lehetőleg tartalmaznia kell – vagy azzal együtt meg kell küldeni – a teljes szereposztást, valamint – a név és alkotói pozíció feltüntetésével – azok névsorát is, akik az adott produkció létrehozásában alkotó módon közreműködtek (pl. rendező, szövegíró stb.). A videók alapján kerülnek kiválasztásra az elődöntő versenyzői. Szakértő zsűri választ, színházunk sztárjai. 

A videó beküldésének határideje: 2025. 02. 02.
Kiválasztás: 2025. 02. 14-ig. 

Az elődöntőbe jutott csoportoknak színházi segítséget is biztosítunk, egy-egy mentort, aki közreműködik az előadás sikeres színpadra állításában: ötletel velük, segít a játszásban, saját tapasztalatokat, technikákat oszt meg. Minden elődöntőbe jutott csoport mentoros próbalehetőséget kap a Kálmán Imre Teátrum színpadán. 

Elődöntő: a kiválasztott csoportok a Kálmán Imre Teátrum színpadán mérik össze tudásukat egy előválogatón, zsűri előtt. A zsűri tagjai: színházunk sztárjai és vezetősége.

Egy napon 3-4 csoport fog versenyezni egymással a Kálmán Imre Teátrumban. A zsűri által kiválasztott legjobb négy csapat jut tovább.

Az elődöntőbe jutott videók a Budapesti Operettszínház Facebook-oldalán egy közönség-szavazásos versenyben is részt vesznek. A legtöbb like-ot kapó videó közönségszavazattal jut a döntőbe.

Az elődöntők 2025. február végéig lezajlanak. 

Döntő: a zsűri által kiválasztott legjobb 4 előadás és a közönségszavazás győztese a Kálmán Imre Teátrumban fogja összemérni erejét nézők és a sajtó nyilvánossága előtt. A Budapesti Operettszínház művészei a János vitéz című előadásunk részleteivel fogják színesíteni a döntőt a szünetekben, ezzel is emelve az esemény fényét. 

A döntőre 2025. március közepén kerül sor. 

A pontos dátumokról értesíteni fogjuk a versenyzőket. 

Fődíj: a Kálmán Imre Teátrumban egy teljes előadás a csoport igényei szerinti nézőközönségnek, minden színpadi technika biztosításával. 

Minden csapat ajándékban részesül, támogató partnereinknek köszönhetően. 

Amennyiben szeretnek játszani, imádják a színjátszást, jelentkezzenek! 

Szerezzenek hírnevet iskolájuknak a Budapesti Operettszínház szárnyán!


 

 Kérdéseikkel keressenek bizalommal!

 Mészáros Éva
+36-30-280-81-46.

meszaros.eva@operett.hu


« Vissza ide : Hírek