Repertoár

Bemutató: 2023. jún. 10. Felvonások száma: 2

Princesse Czardas- Francia Társulat - Színházi Olimpia

2023. június 3-a és 11-e között a Csárdáskirálynő(k)é a főszerep a Budapesti Operettszínházban, hiszen három nemzet „mérkőzik meg” saját feldolgozásaikkal Kálmán Imre klasszikusából, a Csárdáskirálynő Fesztivál keretein belül.

Compagnie Lychore / Aix les Bains’Lyric Operetta Festival

Csárdáskirálynő

Kálmán Imre elbűvölő zenéje megérint szívünk és lelkünk mélyén. Bolondozás, elrendezett házasságok, szerelmi viszonyok a barátok között... A történet ma is érvényes, de mivel egy hatalmas, az egész világot érintő konfliktus előestéjén játszódik, hihetetlenül fontossá válik a bármi áron bekövetkező szerelem. 

Meg kell védenünk az elveinket, az érzéseinket, az értékeinket egy olyan kábulatban, amikor nem tudni, mit hoz a holnap. A lét felszínessége a csárdás hangjaira, megszínezve a jövő nélküli reménnyel…

Semmi sem igaz, semi sem hamis; minden csak álom, hazugság, csak a szív illúzója, hogy a hiú remény tartós. Az egyetlen igazságunk,  emberek, a fájdalmunk. Az a villanás a szemünkben, amelyet életnek nevezünk, alig egy percig fénylik föl ragyogó lelkünben, Hadd aludjon ki, világoljon föl másutt! Alphonse de Lamartine.

Kálmán elbűvölő zenéje megérint szívünk és lelkünk mélyéig. Bolondozás, elrendezett házasságok, szerelmi viszonyok barátok között. A történet ma is érvényes, de mivel egy hatalmas, az egész világot érintő konfliktus előestéjén játszódik, hihetetlenül fontossá válik a szerelem bármi áron. Meg kell védenünk az elveinket, az érzéseinket, az értékeinket egy olyan kábulatban, amikor nem tudni, mit hoz a holnap. A lét felszínessége a csárdás hangjaira, megszínezve a jövő nélküli reménnyel… 


Szereposztás:

Sylva Maresco - Erminie Blondel
Stázi grófnő - Eve Coquart
Liebensdorf hercegnő - Estelle Danvers
Liebensdorf herceg - Antonel Boldan
Boni gróf: Philippe Do
Ritter Ferenc - Philippe Ermelier
Léopold-Marie herceg - Jean-François Vinciguerra
Rohndorf ezredes - Yvan Rebeyrol
Francia társulat ajánló videója

 

2022 Aix-les-Bains OperettaFestival - Díszlet- és látvány: Frederique Varda


Princesse Czardas- Francia Társulat - Színházi Olimpia

Adatlap

Bemutató: 2023. jún. 10.
Felvonások száma: 2

Következő előadás

Nincs információ!

Kérdés esetén hívja a 06/1-3532172-es telefonszámot.

Előző előadások megtekintése Kattintson ide