Repertoár

Bemutató: 2020. szept. 11. Időtartam: 140 perc Felvonások száma: 2

La Mancha lovagja

Mitch Leigh - Joe Darion - Dale Wasserman

Vajon tényleg be vagyunk zárva saját elménk, gondolataink börtönébe? Színházunk legújabb nagyszínpadi előadása úgy gondolkodtat el ezen, hogy közben szórakoztat. Az absztrakt közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy valóban létezik. Érdekesség, hogy az eredeti musical 1965. november 22-én debütált a washingtoni Square Színházban, majd három esztendő múlva a Martin Beck Színházba költözött a produkció, mely összesen 2328 előadást élt meg. Az első európai bemutatót Madridban tartották, a magyar ősbemutatót pedig a Budapesti Operettszínházban, 1971-ben, Darvas Ivánnal a címszerepben. Hosszú évtizedek után most újra színpadunkon az előadás, melyet szöveg- és kottahűen, ám modern eszközökkel, gondolatisággal és látvánnyal, lenyűgöző jelmezekkel, parádés szereposztással mutatunk be nézőinknek szeptember 11-én. A főbb szerepekben többek között Homonnay Zsoltot, Németh Attilát, Nagy Lórántot, Serbán Attilát, Sándor Pétert, Kocsis Dénest, Kerényi Miklós Mátét, Peller Annát, Nádasi Veronikát és Dancs Annamarit láthatják majd, a rendező-koreográfus Vincze Balázs.
"Tudnod kell, Sancho barátom, hogy én az égnek rendelése szerint avégre születtem, hogy ebben a mi vaskorunkban – amint mondani szokták – újólag feltámasszam az aranykort.”


LA MANCHA LOVAGJA

Szövegkönyv: Dale Wasserman

    Zene: Mitch Leigh      Dalszövegek: Joe Darion

Az eredeti produkciót színpadra állította: Albert Marre

Eredeti produkció: Albert W. Seiden és Hal James

A LA MANCHA LOVAGJA bemutatását a Concord Theatricals Ltd. és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás tette tehetővé.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás speciális díszlete miatt a fordítás angol nyelvű szövege az emeleti nézőtérről korlátozottan látható, ezt jegyvásárláskor kérjük, vegyék figyelembe.

2024. október 12. szombat, 14:30 Nagyszínpad

La Mancha lovagja / 2024. október 12. 14:30 / Nagyszínpad

Jegyvásárlás

Adatlap

Évad: 2024/2025
Bemutató: 2020. szept. 11.
Időtartam: 140 perc
Felvonások száma: 2

Következő előadás

Okt. 12. 14:30 Nagyszínpad
Okt. 12. 19:00 Nagyszínpad
Okt. 13. 11:00 Nagyszínpad
Okt. 13. 15:00 Nagyszínpad

Kérdés esetén hívja a 06/1-3532172-es telefonszámot.

Előző előadások megtekintése Kattintson ide